Bílí Tygři Liberec

Obranné řady Bílých Tygrů posílí dva hráči mistrovského Zvolenu!

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři hlásí dvě nové posily! Do města pod Ještědem míří hned dva mladí obránci, konkrétně T.J. Melancon a Michal Ivan. Oba přichází ze slovenského Zvolena, kterému minulou sezónu pomohli k zisku titulu. V play-off navíc v obraně nastupovali vedle sebe! Oba beci podepsali s klubem smlouvu na jeden rok s jednoroční opcí.

Michal Ivan

Přestože je Michalu Ivanovi teprve jednadvacet let, stihl toho už docela dost. Na svém kontě má titul jak z kanadské juniorské ligy CHL, tak ze slovenské extraligy, kterou loni vyhrál se Zvolenem. Kromě toho pravidelně reprezentoval Slovensko na juniorských šampionátech a nominaci obdržel i na letošní mistrovství světa dospělých, kde naskočil do dvou zápasů. Předloňský ročník navíc strávil v Pardubicích, takže po příchodu do Liberce pro něj nebude česká nejvyšší soutěž úplnou neznámou.

VYJÁDŘENÍ SPORTOVNÍHO MANAŽERA PATRIKA AUGUSTY

„Michalovu kariéru sledujeme už několik let a líbí se nám jeho potenciál. Michal je mladý obránce, který má za sebou ve svých 21 letech už tři sezóny za dospělé, mistrovský titul se Zvolenem a momentálně bojuje se slovenským národním týmem na MS v Rize. Bereme jej jako hráče s perspektivou a dobrými parametry. Věříme, že v tygřím dresu udělá další kroky ve své kariéře a bude dále rozvíjet svůj dobrý pohyb, solidní rozehrávku i herní přehled.“


Thomas Joseph Melancon

Útočně laděný obránce měl skvělé bodové statistiky již v kanadských juniorkách a vysloužil si dokonce i několik startů v AHL, farmářské ligy NHL. Před začátkem minulého ročníku se ale přesunul na Slovensko, kde se upsal týmu HKM Zvolen. V základní části si ve 47 utkáních připsal 27 bodů a následně v play-off dokráčel s mužstvem až ke zlatým medailím. V kariéře se čtyřiadvacetiletý bek rozhodl pokračovat v Liberci, kde zažije své první angažmá v české extralize.

VYJÁDŘENÍ SPORTOVNÍHO MANAŽERA PATRIKA AUGUSTY

„Jeho angažováním získáváme obránce-praváka, kterého jsme po odchodu Ronalda Knota potřebovali. T.J. je pohyblivý a universální obránce, který má dobrý přehled ve hře, rychlou rozehrávku a umí podpořit útočné akce. Slibujeme si od něj, že jeho přítomnost na ledě soupeří pocítí a očekáváme od něj spolehlivou práci v obraně i kvalitní podporu útoku. Bylo pro nás důležité, jak dobře se v minulé sezóně adaptoval na evropská kluziště, a že hrál velice důležitou roli i během play-off v mistrovském týmu ve Zvolenu.“



Úvodní foto: Markéta Křížová

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit