Bílí Tygři Liberec

Odborný seminář pro rodiče a trenéry se v Liberci těšil velkému zájmu

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V úterý 4. února se pod Ještědem už druhý rok po sobě uskutečnil odborný seminář pro rodiče a trenéry. VIP prostory Home Credit Areny se zaplnily prakticky do posledního místečka a ohlasy byly jen pozitivní. Celkem dorazilo 90 rodičů a 35 trenérů!

Liberecká organizace se snaží přispívat ke zlepšení hokejové kultury. Byla tedy velice ráda, že druhým rokem po sobě mohla v Home Credit Areně seminář hostit. A podle účasti trenérů a rodičů z celého kraje bylo patrné, že zájem platí i z druhé strany.

O úvodní slovo se postaral hlavní metodik Českého hokeje Zdeněk Vojta. Řada pak přišla na lékařku a fitness instruktorku MUDr. Marii Skalskou, která se věnovala tématu správné stravy sportovce. Kromě cenných rad vyvrátila také některé zažité mýty a obohatila všechny přítomné mnoha novými znalostmi. Mgr. Václav Petráš poté jakožto uznávaný sportovní psycholog mluvil například o tom, jak najít tenkou hranici mezi podporou a nátlakem.

"Když chcete posunout kulturu mládežnického sportu, je třeba to uchopit ze všech stran. Rozhodně ale tyto akce nejsou mířeny směrem, že rodiče dělají všechno špatně a trenéři jsou naopak bezchybní. Všichni se mohou zlepšovat, to je pointa. V jedné místnosti si ukážeme, že máme společné cíle a řekneme si, co ve výchově mladých sportovců a osobností může každý z nás ovlivnit, ať už se jedná o každodenní komunikaci či o způsob, jakým s nimi mluvíme třeba po neúspěchu," vysvětluje Petráš.

Aktuální doba je trošku specifická, přirozeného pohybu a nadšení pro sport mnohdy není tolik, kolik by bylo ideální. "Je potřeba nějak pochopit, proč tomu tak je. A neříkat, že je to jen chyba technologií," upozorňuje Petráš. "Spíš se podívejme na to, co může počítačová hra dítěti nabídnout, v čem je fascinující a motivující. A zamyslet se, jestli to nemůžeme nějak přenést i do pohybu. Je důležité najít způsob, jak dětem ukázat, že možnost společné interakce lze najít třeba i na hřišti nebo v parku."

Manažer tygří mládeže Jiří Bermann se ohlíží za seminářem:

"V naší organizaci chceme, aby perfektně fungoval trojúhelník hráč - trenér - rodič. Uvědomujeme si, že k tomu, aby se naši hokejisté mohli vyvíjet co nejlépe, potřebujeme vzdělané kouče a informované rodiče. I díky této myšlence jsme druhým rokem seminář uspořádali. Jsem rád, že se jej zúčastnilo velké množství rodičů a trenérů z celého Libereckého kraje. Jsem velmi vděčný každému, kdo si přišel přednášející vyslechnout. V podobných přednáškách a akcích, které trenéry musejí zajímat a rodiče oslovovat, chceme v Bílých Tygrech pokračovat i nadále, protože jsme se setkali s pozitivními ohlasy.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit