Bílí Tygři Liberec

Odchovanec Marek Zachar zpět pod Ještědem

Date of publication Author Redakce

Liberec - Po dvou letech v zámořské juniorské QMJHL se do organizace Bílých Tygrů vrací dvacetiletý forvard Marek Zachar. Rychlonohý forvard podepsal pod Ještědem smlouvu na dva roky s roční opcí.

Kapitán loňského reprezentačního výběru do 20 let se vrací do známého prostředí, právě v liberecké organizaci totiž hokejově vyrostl a v mistrovské sezoně 2015/16 si mezi Bílými Tygry připsal také své první tři starty v extralize. Tuto číslici by v novém ročníku rád výrazně rozšířil.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Marek Zachar je hráčem, který v Liberci vyrostl. Má za sebou výbornou zámořskou juniorskou zkušenost, navíc byl i kapitánem české reprezentace do 20 let, kde odvedl obrovský kus práce. Jsem rád, že jsme ho v naší organizaci znovu přivítali. Nikde není řečeno, že se Mára v nejbližších letech do zámoří nevrátí. Spolu s realizačním týmem se mu v tom budeme snažit co nejvíce pomoct.“


Profil Marka Zachara

Mladý liberecký odchovanec prošel v dresu Bílých Tygrů mnoha mládežnickými kategoriemi. Za své skvělé výkony si mimo jiné vysloužil pozvánku do reprezentace do šestnácti let, v níž nastupoval v sezoně 2013/14. O rok později už zamířil o kategorii výše a vedl českou sedmnáctku dokonce jako kapitán.

Průlomová však pro Zachara byla zejména sezona 2015/16. V ní začal pravidelně nastupovat v juniorce a jako sedmnáctiletý si odbyl premiéru nejen v dresu prvoligových Benátek nad Jizerou, ale v zápase s Olomoucí naskočil poprvé také do zápasu extraligy.

A přišel další kariérní posun. V draftu jedné z elitních zámořských juniorských lig QMJHL na něj ukázal tým Sherbrooke Phoenix, v jehož středu se uvedl v dobrém světle hned ve své premiérové sezóně. V 57 zápasech bodoval třiačtyřicetkrát.

Na tyto výkony navázal i o rok později, když si připsal ještě o čtyři body více a patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu. Zaujal také realizační tým reprezentace do 20 let, kterou následně na světovém šampionátu vedl jako kapitán. Češi i se Zacharem na mistrovství světa postoupili do semifinále, což i přes konečné čtvrté místo znamenalo největší úspěch posledních let.

Po dalším úspěšném roce v kanadské juniorce se Marek Zachar rozhodl pro návrat do Čech. Zpět v organizaci Bílých Tygrů se tento odchovanec pokusí vybojovat si stálé místo v A-týmu.

Marek Zachar se snaží získat puk.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit