Bílí Tygři Liberec

Odchovanec Tomáš Havlín zůstane Bílým Tygrem i v další sezóně!

Date of publication Author Klub

Liberec - Obránce Tomáš Havlín se v aktuálních zápasech play-off napevno zabydlel v základní sestavě Bílých Tygrů a může to tak zůstat i v následné sezóně. Dvaadvacetiletý bek se totiž s vedením libereckého klubu dohodnul na nové smlouvě. Tygrům se upsal na další rok, s jednoletou opcí.

Stříbrný medailista ze světového šampionátu U18 byl součásti liberecké sestavy už v mistrovské sezóně a republikový titul slavil v dresu Bílých Tygrů i v dorostenecké kategorii. V nejvyšší soutěži má na svém kontě v dresu Bílých Tygrů už 71 startů, ve kterých nasbíral 10 kanadských bodů.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Náš odchovanec Tomáš Havlín je obránce se zajímavým potenciálem a perspektivou. Dokáže hrát velmi důrazným stylem a zjednat si respekt v osobních soubojích. V aktuální sezóně si ve vysoké konkurenci dokázal vybojovat místo v základní sestavě. Pokud budou mít jeho výkony stále stoupavou tendenci, může se stát důležitým členem našich obranných řad.“


Profil Tomáše Havlína

Liberecký odchovanec prošel v klubu všemi mládežnickými kategoriemi a rychle ukázal svůj talent. Už jako šestnáctiletý naskočil poprvé do juniorské soutěže. O rok později sbíral první zkušenosti i mezi dospělými, když naskakoval na farmě v Benátkách nad Jizerou.

Mimo to si prošel také mnoha národními výběry. Českou republiku reprezentoval v kategoriích U16 až U20. S osmnáctkou si došel pro stříbro na světovém šampionátu v roce 2014. V témže roce slavil také mistrovský titul se staršími dorostenci Bílých Tygrů.

V posledních sezonách pravidelně naskakoval převážně v prvoligových Benátkách nad Jizerou, ale v play-out 2014/15 si odbyl také svou extraligovou premiéru.

V mistrovském ročníku 2015/16 nastoupil v základní části do deseti duelů a jeden pak přidal i v bojích o titul. I on tak mohl zvednout nad hlavu Prezidentský pohár pro vítěze základní části a pohár TGM pro mistra Extraligy. Následující sezóny byly pro Tomáše Havlína především ve znamení „sbírání herní praxe“, nicméně v právě probíhajícím play-off patří ke stálým členům tygří sestavy a jeho konto extraligových startů se rozrostlo už na 71 zápasů.

Obránce Tomáš Havlín si kryje kotouč

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit