Bílí Tygři Liberec

Parádní výkon Jakuba Rychlovského! V reprezentační generálce nastřílel hattrick

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Česká reprezentace do 19 let má za sebou generálku před startem kanadského turnaje World Junior A Challenge. V ofenzivně laděném utkání přestřílela juniorský tým Grande Prairie Storm 6:4, k čemuž přispěl Jakub Rychlovský třemi góly! Prosadil se v rovnovážném počtu, přesilovce i oslabení. Dvě asistence zaznamenal Adam Najman, v sestavě nechyběl ani Adam Klapka.

Grande Prairie Storm je tým působící v Alberta Junior Hockey League, která patří do soutěží druhého kanadského stupně. A u místních vyvolalo utkání zájem, v ochozech se tísnily bezmála dvě tisícovky diváků.

Češi v první části prokázali kvalitu a vybudovali si vedení 3:0. Hned v úvodu další třetiny navíc v oslabení zvýšil Jakub Rychlovský, jenže pak národní tým trošku pustil nohu z plynu a nadšeně hrající domácí se vrátili do zápasu. V závěru dokonce i přes další trefu Rychlovského usilovali o vyrovnání, ovšem dopustili se faulu a v přesilovce dovršil liberecký útočník hattrick.

Není divu, že byl právě Jakub Rychlovský vyhlášen hvězdou zápasu. Výrazně o sobě dal ale vědět také další tygří forvard Adam Najman, jenž svému klubovému parťákovi u dvou zásahů asistoval. Liberecký trojlístek doplnil urostlý útočník Adam Klapka. Skvělá práce!

Grande Prairie Storm - Česko 4:6 (0:3, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 29. Strang (Bierd, Borthwick), 44. Jirousek (Sutton, Santalucia), 54. Dale (Sutton, Mason), 58. Meerman (Mason) – 9. Rutar (Všetečka, Poppel), 11. Morong (Jindra), 20. Přikryl (Jelínek), 23. Rychlovský (Najman), 51. Rychlovský (Najman, Černohorský), 60. Rychlovský.
Sestava Grande Prairie Storm: Kaliel (31. Lane) – Schimek, Sutton, Santalucia, Mason, Borthwick, Cunningham, Kwiatkowski – Dale, Bierd, Schellenberg, Myrol, Erkkila, Toews, Sutton, Meerman, Foley, Jirousek, Wozniak, Strang, Konashuk.
Sestava Česka: Dobeš – Rutar, Šiller, Kowalczyk, Poizl, Černohorský, Z. Malík, Volráb – Přikryl, Bernat, Jindra, Rychlovský, Pšenička, Princl, Poppel, Morong, Barinka, Najman, Všetečka, Jelínek, Klapka.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit