Bílí Tygři Liberec

Pařík, Čajan, Král a Vopravil pilují své dovednosti na gólmanském reprezentačním kempu

Date of publication Author Redakce

Liberec - Brankáři z reprezentačních mládežnických kategorií U16 až U20 absolvují v tomto týdnu společný kemp. Bílí Tygři se na něm budou moci pochlubit hned čtyřnásobnou účastí, své dovednosti zde zdokonalují Lukáš Pařík, Pavel Čajan, Daniel Král a Štěpán Vopravil.

Mladé reprezentační gólmany čeká nabitý program. Od 14. do 19. července v Rokycanech trénují brankáři všech mládežnických národných výběrů. A těšit se mohou na řadu zajímavých jmen v řadách trenérů. Na starost je budou mít například tygří kouč Martin Láska, bývalý gólman NHL Ondřej Pavelec, Lukáš Mensator a další.

kemp Lukáš Pařík
Lukáš Pařík

Pozvánku si vysloužili gólmani z širšího hledáčku reprezentačních výběrů. Nechybí mezi nimi hned čtveřice Bílých Tygrů. Pozvánku obdržel nejvýše draftovaný český hráč letošního draftu NHL Lukáš Pařík, který bude v následujícím ročníku působit v zámořské juniorské WHL. Kromě něj pak na reprezentační sraz zamířili také Pavel Čajan, gólman tygří juniorky, a Štěpán Vopravil, brankář mistrovského dorostu. Nominován byl rovněž Tygr Daniel Král, který do loňské sezony oblékal dres Havlíčkova Brodu.

kemp Lukáš Pařík
Pavel Čajan

Letošní kemp se zaměří především na vzdělávání brankářů i trenérů. Gólmany čekají dopolední i odpolední jednotky na ledě i na suchu, absolvují je vždy rozděleni na dvě poloviny. Důležité místo v programu budou mít i teoretické přednášky. Pro talenty české brankářské školy půjde znovu o parádní možnost nasbírat aktuální poznatky, trenéři si zase vymění názory, aby se v přípravě mohli posunout o něco dál. kemp Lukáš Pařík
Štěpán Vopravil

Nominace na brankářský kemp

U20: Lukáš Dostál (Kometa Brno), Daniel Dvořák (Hradec Králové), Radek Haas (Ässät Pori, Finsko).

U19: Jan Škorpík (Sparta Praha), Lukáš Pařík (Liberec), Hugo Haas (Växjö Lakers, Švédsko), Jakub Dobeš (Chomutov).

U18: Nick Malík (Třinec), Pavel Čajan (Liberec), Jan Bednář (Karlovy Vary), Jakub Málek (Vsetín).

U17: Daniel Král (Liberec), Tomáš Suchánek (Přerov), Filip Maláč (Jihlava), Oliver Šatný, Marek Stuchlík (oba Mladá Boleslav), Lukáš Klika (TuTo Hockey, Finsko), Patrik Hamrla (Zlín), Jakub Krbeček (Sparta Praha), Martin Lidák (České Budějovice).

U16: Štěpán Vopravil (Liberec), Lukáš Malant (Chomutov), Štěpán Maleček (Karlovy Vary), Michael Schnattinger, Ondřej Bizoň (oba Kometa Brno), Jan Špunar (Olomouc), Mario Žalčík (Hradec Králové), Jan Lokajíček (Plzeň), Vojtěch Jaňour (Rytíři Kladno).

Trenéři brankářů: Radek Toth, Martin Láska, Jaroslav Kameš, Ondřej Pavelec, Radek Jirátko, Benjamin Sequens, Václav Fürbacher, Lukáš Mensator, Jiří Sklenář, Vratislav Vajner, Rostislav Košárek, David Kovářík, Martin Falter, Jiří Černoch, Stanislav Hrubec, Radim Žižka, Václav Pipek, Michal Mařík, Jan Švaříček.
Lékař: MUDr. Vojtěch Třebický
Kustodi: František Ptáček a Jaroslav Hamza

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit