Bílí Tygři Liberec

Pařík má za sebou nováčkovský kemp v Kalifornii: Vůbec jsem tomu nevěřil

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Jeho jméno překvapilo. Ne proto, že by se neobjevovalo v predikcích, ale proto, že šlo na řadu jako první české. Vytáhlý gólman Lukáš Pařík obsadil na draftu ve Vancouveru celkovou 87. pozici, o chvíli později ho následoval další liberecký hráč Michal Teplý. „Když budu chytat, jak nejlépe dovedu, věřím, že jednou šanci v NHL dostanu,“ prozradil Pařík na úvod.

O jeho talentu se vědělo, už když přicházel z Letňan. První sezona v libereckém dresu se mu sice příliš nepovedla, v minulém ročníku však již opět zářil. Ve 32 zápasech DHL Extraligy juniorů se dostal na bilanci 91,7% úspěšnosti zákroků, průměrně inkasoval 2,85 branek na zápas.

Kromě toho dostal šanci také v prvoligových Benátkách nad Jizerou. Farmě pomohl osmi starty, v nichž se přiblížil 89 % úspěšnosti a 3,39 obdrženým gólům na utkání. Draft byl kromě mistrovství světa do osmnácti let a úspěchu s juniorkou jeho primárním cílem.

„Sledoval jsem ho doma s rodiči. Čekali jsme a najednou mi zavolal agent. Řekl mi, že jsem draftovaný a v ten moment se upřímně tak nějak zastavil svět. Moc jsem nemohl uvěřit tomu, co slyším,“ přiznal Pařík, kterého nakonec vybrali Los Angeles Kings na 87. pozici. Jeho spoluhráč Michal Teplý navíc přišel na řadu jen o chvíli později, patřilo mu 105. místo. „S Michalem jsem se asi ani nijak nehecovali. Věděli jsme, že by měl jít první, ale nakonec se pořadí obrátilo,“ potvrdil téměř dvoumetrový gólman nevyzpytatelnost draftu. Mezi oba Tygry se vměstnal ještě reprezentant a odchovanec Pardubic Matěj Blümel.

Lukáš Pařík reprezentace leden 2019

„Do Los Angeles jsem přiletěl v neděli hned následující den po draftu, přičemž jsme měli až do pondělního odpoledne volno. Pak přišla na řadu zdravotní prohlídka zaměřující se na předešlá zranění. Od úterý do pátku jsme byli rozdělení do dvou skupin bílá a černá. První dva dny jsme měli společnou rozcvičku a pak šla jedna skupina na led a druhá měla suchou. Nakonec jsme si ještě zahráli zápas, pak se suchá a led otočily,“ popisoval liberecký gólman události nováčkovského kempu.

Programu přitom nechybělo ani tmelení party. „Ve středu odpoledne jsme jeli na Manhattan Beach na kolech, hráli jsme americký fotbal a volejbal. Čtvrtek už zase patřil tréninkům na ledě a na suchu, odpoledne přišla na řadu tzv. Scrimmage, tedy bitva (zápas) mezi oběma týmy,“ dodal Pařík.

Před kterým stojí další výzva. Pokusí se navázat na úspěšnou libereckou cestu, jež přinesla NHL například Pavlovi Zachovi, Radimu Šimkovi nebo Filipu Chlapíkovi. Blízko je i turnovský rodák Matěj Pekař a Vít Vaněček, kterého si Washington nově pojistil na další tři roky. Přes univerzitu bude o šanci bojovat také slovenský útočník Samuel Solenský.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit