Bílí Tygři Liberec

Pařík míří do zámořské WHL, bude chytat za Spokane Chiefs

Date of publication Author Redakce

Liberec - Jméno Lukáše Paříka zaznělo na letošním draftu nejdříve ze všech Čechů. Nadějného libereckého brankáře si jako celkově 87. zvolil tým Los Angeles Kings a v příštích letech tak bude usilovat o start v NHL. V následujícím ročníku se jí chce o krok přiblížit v zámořské juniorské WHL.

Že bude nejlépe postaveným Čechem v draftu National Hockey League, překvapilo samotného Paříka: „Neskutečně moc mě to překvapilo. I podle predikcí před draftem jsem očekával tak 130 a výš. Myslel jsem si, že bude přede mnou Michal Teplý,“ neskrýval své pocity. Přesto to byl právě on, na nějž ve třetím kole draftu ukázali Los Angeles Kings.

To ale nebylo vše. Krátce nato byl Lukáš Pařík vybrán znovu, tentokrát v Import Draftu Canadian Hockey League, tedy obdobě tradičního draftu v sdružení tří nejprestižnějších zámořských juniorských soutěží - QMJHL, WHL a OHL. Zde na něj ukázal tým Spokane Chiefs, jenž nastupuje ve Western Hockey League.

A právě do tohoto týmu se pro následující ročník také přesune. „V příští sezoně budu hrát WHL ve Spokane Chiefs. Už jsme byli domluvení, takže jsem rád, že to klaplo. Neskutečně se těším. Věřím, že mě to může někam posunout,“ doufá osmnáctiletý brankář.

Odchovanec pražských Letňan přestoupil pod Ještěd před sezonou 2017/18. Rychle si vybojoval své místo v brankovišti a hned v prvním ročníku dostal kromě staršího dorostu šanci také v devíti zápasech juniorské extraligy. Krom toho patřil mezi stálice v reprezentaci do 17 let.

Loňská sezona pak vyšla Paříkovi ještě lépe. Vytáhlý brankář byl jasnou jedničkou juniorky, navíc si osmkrát zkusil, jaké to je chytat mezi dospělými v Chance lize. Patřil také do kádru reprezentace do 18 let, kde si dokonce na závěrečném světovém šampionátu vydobyl místo jedničky a odchytal tak na mistrovství pět zápasů.

Po dvou letech pod Ještědem se nyní tento Tygr přesouvá do zámoří. Zde bude bojovat o to, aby se v následujících letech dočkal vysněného startu v NHL.

Lukáš Pařík v dresu národního týmu U18

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit