Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta: Nepovedený víkend? Musíme ho odčinit!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Asistent trenéra Patrik Augusta má za sebou první dva ostré zápasy na tygří střídačce a stejně jako zbytek týmu nemůže být spokojen. Bílí Tygři nemají po dvou kolech na svém kontě ani bod. "Máme na čem pracovat. Další zaváhání si nesmíme dovolit," hlásí.

Bylo po nedělním utkání s Pardubicemi nutné zvýšit v kabině hlas?
Je tu spousta věcí, které je potřeba si vyjasnit. Není čas na nějakou velkou paniku, ale všichni víme, že to zkrátka nebylo dobré. Minulý víkend se nám vůbec nepovedl. Nejen, že jsme dvakrát prohráli, ale nedali jsme ani gól. Něco jsme už hráčům řekli, něco si ještě řekneme. Máme před sebou několik dní, abychom se připravili na další kolo.

Proti Pardubicím jste se výrazně střelecky trápili. Jako by na vás skoro padla deka?
Řekl bych, že jsme třeba v pátek proti Plzni měli mnohem nebezpečnější šance, než v neděli. Obecně si zakončení hrozně komplikujeme. Nejsme pohotoví, nedostáváme kotouče na branku, kde by mohl někdo puk tečovat nebo dorážet. To vše řešíme a pracujeme na tom.

Mohou dvě prohry v úvodu sezony ovlivnit psychiku mužstva?
Věřím, že máme dostatečně silný kádr, v němž kombinujeme zkušené borce i mladé hráče, a že se kluci s touto situací poperou. V průběhu týdne na jednotlivých nedostatcích, které jsme viděli, tvrdě pracujeme a jsem přesvědčený, že si to přeneseme do zápasu.

Pokud tým prohraje dvakrát v řadě během sezony, nedělá se z toho velká věda. Nyní v úvodu ročníku je však taková dvojice proher kritičtější. Je náročnější tým v takové situaci nakopnout?
Přesně to teď musíme v kabině s Filipem Pešánem udělat. Musíme tým co nejlépe připravit na páteční zápas s Chomutovem. Někteří hráči potřebují povzbudit, jiní třeba trochu uzemnit, ale to už patří do vnitřního chodu klubu. Věřím, že se s tím popasujeme.

V pátek narazíte na Chomutov. Jak byste tohoto soupeře charakterizoval?
Jde o velmi náročného soupeře. Dvakrát jsme s nimi hráli v přípravě. Hrají velmi agresivně, skvěle bruslí, je to takový fyzický hokej. Určitě to nebude nic jednoduchého, na druhou stranu, náš cíl je v tuto chvíli jasný. Chceme uspět.

Také Chomutov je zatím po dvou kolech bodově na nule. Dá se tedy čekat tuhá bitva.
Kdybychom hráli proti soupeři, který má šest bodů, nic by se na tom neměnilo. Po posledním víkendu musíme zkrátka zabrat, není možné se ohlížet, s kým hrajeme.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit