Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta o posilách: Věřím, že zapadnou jak po lidské, tak po hokejové stránce

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Trenéru Patriku Augustovi se minulý týden na středečním tréninku poprvé hlásila téměř celá sestava. Kádr ale ještě nemusí být úplně hotový, liberecký kouč a zároveň i sportovní manažer se totiž stále poohlíží po případných posilách. „Ještě chceme jednoho top útočníka," hlásí Augusta.

Finální fáze přípravy odstartovala, jaké jste měl po prvních společných trénincích dojmy?
Bylo vidět, že kluci byli natěšení a dobře připravení. Tréninky měly rychlé tempo. Já osobně jsem si prakticky od play-off nefoukl do píšťalky, takže jsem se taky samozřejmě těšil. Jsem rád, že opět můžu s týmem každý den pracovat.

Jaký je teď program před začátkem ligy?
Tento týden kluci absolvují funkční vyšetření, samozřejmě hodláme pracovat na kondici a aspektech naší hry. V polovině srpna odehrajeme turnaj v Rakousku a přípravu zakončíme čtyřmi zápasy s ligovými soupeři. Pak už naskočíme do nového ročníku extraligy.

Co si od zmíněného turnaje v Kitzbühelu slibujete?
Budou tam velice kvalitní soupeři. Tím, že jsme letos nepostoupili do CHL, je pro nás konfrontace se zahraničními celky určitě pozitivní. Myslím si, že to ocení i hráči.

Jak na vás zatím působí nové posily?
Jsou to sympatičtí kluci. Zatím jsem je viděl jen na několika trénincích, ale samozřejmě je znám z mnoha videí z doby, kdy jsme je do Liberce přiváděli. Věřím, že zapadnou jak po lidské, tak i po hokejové stránce.

Je už kádr hotový, nebo se ještě poohlížíte po případných posilách?
Stále hledáme jednoho top útočníka. Několik jednání už proběhlo a některá stále probíhají. Rozhodně to ale není tak, že hledáme jen někoho na doplnění naší sestavy. Chceme hráče, který by pro nás byl tím správným.

Kromě role trenéra plníte i funkci sportovního manažera, musíte tak mít přehled o přestupech v celé lize. Co říkáte na změny v kádrech ostatních týmů s ohledem na příští extraligovou sezónu?
Samozřejmě sleduji všechny příchody i odchody, ve finále se to ale vše opravdu ukáže až na ledě. Jako každý rok to letos bude velmi těžké. Je tu spoustu silných týmů, které budou bojovat o ty nejvyšší příčky, a my doufáme, že budeme mezi nimi.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit