Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta vyhlíží sérii s Hradcem Králové: Těžký soupeř, ale budeme připraveni!

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Dlouhodobá část je minulostí a liberecké šelmy již střádají plány na čtvrtfinálové klání s královéhradeckým Mountfieldem. Pod palbu otázek ohledně třaskavé bitvy o postup se tentokrát dostali trenér Patrik Augusta společně s útočníkem Radanem Lencem. „Nejdůležitější bude produktivita, nečekám žádná bláznivá utkání, musíme proměňovat šance, které si vytvoříme,“ hlásí první jmenovaný.

Výhodou Tygrů před čtvrtečním úvodním startem by mohl být odpočinek. Zatímco Mountfield nejprve musel projít přes litvínovskou Vervu v předkole, Severočeši postoupili ze čtvrté pozice rovnou mezi osm nejlepších.

„Jsme za to strašně vděční, kluci dostali tři dny volno. Poté jsme si dali rekondiční mikrocyklus a od pondělí se už připravujeme cíleně na Hradec. Sezona byla pro všechny náročná a hrálo se prakticky každý druhý den, my navíc do posledního kola bojovali o čtyřku, takže si hráči ani příliš neodpočinuli,“ hlásí Patrik Augusta

To se však změnilo a nabídnutým časem rozhodně nepohrdl ani Radan Lenc: „Rozhodně jsem nelenošil. První dva dny jsem byl s rodinou. Bylo hezké počasí, a tak jsme si zašli na procházku, k tomu jsem se trochu věnoval zahradě. Bylo fajn chvíli vypnout od hokeje, ale třetí den jsem si už zašel do posilovny a začal jsem přípravu,“ hodnotil zasloužený oddych.

V soubojích Tygrů se Lvi to na ledě vždy pořádně vře a i tentokrát se dají očekávat velmi vyrovnaná a vyhrocená střetnutí. Liberečtí svého soupeře rozhodně nepodceňují. „Samozřejmě to bude obtížné, ostatně jako s kýmkoliv jiným. Víme, že mají dobře organizovanou defenzivu a že bude těžké se prosazovat,“ prohlásil Patrik Augusta.

Patrik Augusta na střídačce

A má pravdu, Hradečtí se po celý ročník prezentují téměř nepropustnou obranou. „Že hrají beton? Já si beton představuji tak, že nikdo ani nejezdí do útoku. Mountfield však hrozí i směrem dopředu. Je ale jasné, že to pro nás bude dobývání,“ dodal.

Radan Lenc měl ovšem trochu jiný názor: „Osobně si myslím, že to beton je. Slyšel jsem, že ne a že to je útočný hokej. Samozřejmě k tomu ofenzivu přidají, ale základ je v důsledné defenzivě a velkých obráncích, kteří s námi svádí nepříjemné souboje. Věřím ale, že najdeme recept, jak je přehrát.“ Co podle něj tedy bude klíčové?

„Bude to hodně o první brance. O tom jsme se ostatně přesvědčili nedávno s Brnem. Pokud to nemáme ve svých rukou a je potřeba dohánět, je velice složité to proti takovým týmům překlopit. Musíme si ze základní části přenést to, co se nám proti nim dařilo,“ tuší Lenc.

Čtvrtfinálový souboj odstartuje již tento čtvrtek a Liberečtí mají Hradci Králové rozhodně co vracet. Oplatí mu tři roky starou, taktéž čtvrtfinálovou, porážku 3:4 na zápasy z roku 2018? Rozhodně bude na co se dívat!

Radost Radana Lence

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit