Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: Naše přesilovky byly strašné. Musíme ještě jednou vyhrát!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři brankou Milana Bartoviče z 53. minuty prohru s brněnskou Kometou odvrátit nedokázali. Jihomoravané ze čtyř vzájemných zápasů s naším mužstvem vybojovali v aktuální sezóně hned deset bodů a rozhodně tak nepatří mezi nejpříjemnější protivníky. „Čiliak chytal výborně a to byl největší zlom zápasu," řekl po závěrečné siréně Petr Jelínek.

Petr Jelínek je i dvě kola před koncem základní části nejproduktivnějším Tygrem. V posledních dvou duelech však zvlhl našemu mužstvu střelecký prah, proti Vítkovicím a Brnu se prosadilo pouze jednou a dvě porážky odvrátit nedokázalo. Jak situaci ohledně obhajoby prvního z pohárů Petr Jelínek vidí?

Situace se na závěr základní části trochu komplikuje.
Je to pravda. Máme to stále ve svých rukou, budeme hrát ještě dva zápasy a jeden z nich musíme prostě vyhrát. Tak to je. Myslím si, že jsme tentokrát byli lepší, ale oni šťastnější. Neproměnili jsme tutové šance, Čiliak chytal výborně a to byl největší zlom zápasu.

Měl jsi velkou příležitost k vyrovnání na začátku třetí třetiny. Kotouč poskakoval na brankové čáře, jak se to všechno semlelo?
Přišla střela od jednoho z beků, přičemž mě blokoval hráč, takže jsem nemohl dosáhnout na puk. Myslím, že nakonec dorážel Sváča (Vladimír Svačina). Po celý zápas jsme trefovali snad všechno, co leželo na ledě. Asi to tak mělo být.

„Naše přesilovky byly v posledních dvou utkáních strašné. Musíme si k tomu něco říct, takhle to dál nejde"

Mohl to být třeba klíčový okamžik? Brno poté odskočilo na rozdíl dvou branek.
Nevím, ale každopádně naše přesilovky byly v tomto i minulém utkání strašné. Byly hrozné a musíme si k tomu s kluky něco říct. Takhle to dál nejde, přesilovky rozhodují zápasy a kór takto na konci základní části nebo v play-off. Musíme hlavně zapracovat na tomto problému.

Jen zřídka se povede týmu obhájit Prezidentský pohár, vy máte dobře nakročeno. Na druhou stranu poslední dvě porážky nejsou ideální ani vzhledem k obhajobě ani play-off, že?
Takto na to nekoukáme, hrajeme pořád stejně dvaapadesát kol, zbývají nám dvě utkání a my je chceme obě vyhrát stejně jako kterýkoliv jiný zápas. Měli jsme devět bodů náskok, máme jenom tři, je to nepříjemné, ale žádnou nervozitu necítím. Může se stát, že budeme druzí, je to hokej.

Střela míjí brněnskou branku jen těsně
Petr Jelínek v krkolomné situaci před brankou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit