Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: Potřebovali jsme vyhrát. Je důležité, že jsme zakončili přípravu výhrou

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Poslední utkání před blížící se extraligou zvládli Tygři na jedničku. Oplatili tak Pirátům porážku z jejich ledu, kde Liberečtí vedli už 3:0, nakonec ale padli v prodloužení. Po výhře 5:1 si zvedli potřební sebevědomí před prvním kolem české nejvyšší soutěže, která startuje příští pátek. „Vyhrát nad Piráty je vždy těžké, vážíme si toho,“ svěřil se Petr Jelínek.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána vstoupili do utkání velmi dobře a po prvních dvaceti minutách vedli o tři branky. Chomutov sice v prostřední periodě snížil, jenže tentokrát si šelmy své vedení bez větších problémů pohlídaly, a nakonec zvítězily 5:1. „Měli jsme lepší třetí třetinu. V Chomutově jsme závěrečnou část úplně vyhořeli, což se vůbec nesmí stávat. Odvetu jsme zvládli mnohem lépe,“ pochvaloval si po zápase Petr Jelínek.

Pro Tygry je to o velmi cenný skalp, neboť se jedná o první výhru v základní hrací době v přípravě, čehož si všimla i liberecká šestadvacítka: „Potřebovali jsme vyhrát. V přípravě jsme nevyhráli jediný zápas za tři body, takže je důležité, že jsme ji zakončili vítězstvím.“

Petr Jelínek odehrál první střetnutí coby nový, oficiální kapitán mužstva a rovnou šel ostatním dobrým příkladem, když vsítil dvě branky! V předchozích duelech měli navíc Severočeši problémy s využitím přesilovek, což se jim podařilo výrazně zlepšit. „Něco jsme si k tomu řekli. Doufám, že nám to vydrží i do extraligy,“ přitakával nový vůdce kabiny.

Výrazná výhra navíc podle něj hodně pomůže sebevědomí týmu před startem extraligy. „Výhra má pro nás rozhodně význam. Chomutov je urputný tým, který nedá zadarmo metr ledu. Vyhrát nad nimi je vždy těžké, vážíme si toho,“ řekl Jelínek a poté dodal na závěr, „zlepšovat se ale ještě dá tak nějak všechno. Jsme teprve na začátku, každý hráč se může zlepšovat každým zápasem.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit