Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: S přípravou jsem spokojen. Doufám, že se promítne i na ledě

Date of publication Author Barbora Vimmerová

Liberec – Po dlouhé a náročné letní přípravě začali Tygři konečně trénovat na ledové ploše Home Credit Areny. Chybět samozřejmě nemohl ani kapitán Tygrů Petr Jelínek, který zhodnotil dosavadní průběh přípravy na novou sezónu a popsal, jak se na ni s týmem těší.

Minulé pondělí jste byli poprvé na ledě. Můžeš nám krátce zrekapitulovat, co vše už máte, co se týče přípravy, za sebou? Letos byla enormně dlouhá.
Příprava byla vlastně standardní, jako když pro někoho skončí sezóna již v březnu. Já trénuji od posledního týdne v dubnu, takže už je to celkem dlouhé. Jsem rád, že už jsme konečně na bruslích. První led je sice vždy náročný a šli jsme na něj po čtrnácti dnech, kdy jsme měli v uvozovkách volno. Tělo si ale zase rychle zvykne.

Příprava byla letos trochu jiná, měli jste tam hodně individuálního tréninku, jak jste to řešili?
Kvůli situaci, která nastala, zvolilo více hráčů individuální přípravu. Musím říct, že jsem s ní byl maximálně spokojen a doufám, že se promítne i na ledě.

Je už teď na ledě cítit nadšení, že brzy začnou zápasy?
Určitě, kvůli tomu, abychom se mohli vrátit na led a znovu hrát, jsme vlastně celou tu dobu trénovali.

Předchozí sezóna nedopadla tak, jak si všichni přáli, a nedohrála se. Je motivace a chuť do dalšího ročníku soutěže o to větší?
Mám motivaci každý rok stejnou a myslím, že to tak má většina hráčů. Sezóna bohužel dopadla tak, jak dopadla. Skončili jsme první a některé týmy na tom asi byly i hůř. Ale jak říkám, přichází další ročník extraligy a s ním jako každý rok i nová motivace.

Jak vnímáš změny v kádru?
Samozřejmě hodně výborných kluků odešlo, ale plno jich naopak do týmu přišlo, takže já si myslím, že budeme mít dobrý tým.

Letos klasické přípravné zápasy nahradí Generali Česká Cup. Jak se vy jako hráči na tento model díváte?
Je to příprava, turnaj, takže už se tu o něco hraje. My jsme ale zvyklí , že každý zápas chceme vyhrát a je jedno, s kým zrovna hrajeme. Pro mě byla Champions Hockey League v létě takovým příjemnějším zpestřením díky tomu, že jsme měli možnost hrát se zahraničními soupeři. Letos ale začne až v říjnu. Jinak jsem určitě rád za jakékoliv přípravné utkání na sezónu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit