Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča byl vyhlášen nejlepším gólmanem extraligové sezóny!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - 26. ročník Tipsport extraligy tradičně uzavřelo vyhlášení jednotlivých kategorií ankety Hokejista sezóny. Svého vítěze měli na slavnostním večeru i Bílí Tygři, Petr Kváča totiž ovládl pořadí brankářů! Toto ocenění míří pod Ještěd už potřetí v řadě.

Třiadvacetiletý gólman přestoupil do Liberce před začátkem sezóny z Třince a od počátku svého angažmá si vysloužil post klubové jedničky. Přestože patřil k nejmladším brankářům extraligy, udržel stabilní výkonnost v průběhu celého roku.

V základní části odchytal Kváča 41 utkání, z nichž Liberec 26 vyhrál. Žádný jiný brankář nezaznamenal více vítězství! Kraloval navíc i v dalších sledovaných statistikách. Úspěšnost zásahů vyšrouboval na hodnotu 92,50 %, průměrně inkasoval pouze 2,07 branky na utkání.

Petr Kváča o svém prvenství

„Především mě hodně překvapilo. Beru to jako odměnu za práci, kterou odvádí celé liberecké mužstvo. Nechci to brát jen na sebe, hokej je týmová hra a je hrozně moc faktorů, které mou výkonnost ovlivňují. Cesta k té ceně vedla i přes angažmá v Třinci, České Budějovice, střídavé starty do Litvínova nebo Sparty. Jsem obrovsky vděčný, že mě dovedla až sem.“


Ve vyřazovacích bojích potom Petr Kváča liberecké brankoviště až na 40 minut prvního finálového střetnutí neopustil, svá čísla navíc dokázal ještě vylepšit. Úspěšnost zákroků poskočila o jednu desetinu na 92,60 %, průměr obdržených gólů na zápas se i díky dlouhé neprůstřelnosti ve čtvrtfinále zastavil na famózní hodnotě 1,71.

Zajímavostí je, že ocenění pro nejlepšího brankáře sezóny míří do Liberce již potřetí za sebou, získali ho navíc tři různí gólmani. Před Petrem Kváčou se stejný počin vydařil Romanu Willovi a Dominiku Hrachovinovi.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit