Bílí Tygři Liberec

Pikantní konfrontace je tu! Liberec svede další ledovou bitvu s Mladou Boleslaví

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Když se sejde Liberec s Mladou Boleslaví na jednom ledě, tak to stojí za to. A nejinak tomu jistě bude i v úterý, kdy se oba týmy střetnou v dohrávce 5. kola. Utkání v liberecké Home Credit aréně startuje v 18:00!

Jako na houpačce

Blízko na mapě, blízko také v tabulce. Souboj Bílých Tygrů s mladoboleslavskými Bruslaři nabídne zajímavou bitvu mezi soupeři, které spojuje mnoho faktů. Svěřenci Filipa Pešána posbírali v dosavadním průběhu soutěže o pouhý bod méně než středočeský rival, a tak se pod Ještědem odehraje duel tabulkových sousedů.

V úvodu sezóny střídají šelmy lepší okamžiky s těmi ne tak dobrými. Daří se zejména v domácím prostředí, ve kterém jsou svěřenci Filipa Pešána zatím stoprocentní. Na venkovních hřištích to ale trochu drhne. Kromě toho, že se libereckému týmu ještě nepovedlo bodovat na hřišti soupeře, trvá venkovní gólový půst.

Jan Stránský zpracovává puk nehokejovým způsobem

Mladá Boleslav také neměla jednoduchý start soutěže. Po úvodní prohře s nováčkem z Jihlavy, následoval náraz v domácím utkání s Chomutovem. Skvělou formu však Středočeši ukázali v Brně, kde na půdě úřadujícího mistra dokázali zvítězit. Další triumf si pak připsali hned v následujícím kole proti Pardubicím.

Hledání střelce

Pokud něco Bílé Tygry trápí v úvodu sezóny, je to nízká produktivita. Severočeši doposud skórovali jen šestkrát, což je nejméně z celé extraligy. Skvělými výkony sice tým z podještědské metropole drží Roman Will, ale jakoby chyběl střelec. Kdo by to byl řekl, že po čtyřech zápasech bude nejproduktivnějším hráčem Pešánovy družiny mladičký obránce Filip Pyrochta.

Dominik Laktoš pohotovou dorážkou posílá Tygry do tříbranového vedení

Bruslaři disponují velmi interesantní skvadrou hráčů, kterým to letos zatím šlape. Brandon Maxwell mezi třemi tyčemi oplývá jistotou a špatné to není ani směrem dopředu. Tam tvrdí muziku i bývalí Tygři. V mladoboleslavském celku figurují Tomáš Urban a nově také Jakub Valský, který se na jaře 2016 výrazně zapsal pod liberecký titul.

Vše napovídá tomu, že se v Home Credit aréně odehraje velmi pikantní zápas. Jak bude probíhat, uvidíme v úterý. Úvodní buly zajímavého střetnutí je naplánováno na rovných 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec vs. BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 28
Bilance: 15 – 6 – 0 – 0 – 7
Skóre: 88:64

Prohlédněte si sestřih posledního vzájemného utkání, ve kterém Tygři stylově oslavili zisk Prezidentského poháru:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit