Bílí Tygři Liberec

Po Litvínovu další derby! Tygři vyzvou tradičního rivala z Mladé Boleslavi

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po smolné prohře na ledě Litvínova čeká Bílé Tygry další venkovní utkání. Tentokrát se představí na horkém mladoboleslavském ledě. Bruslaři aktuálně svádějí boje o nejvyšší příčky, zato Liberečané potřebují proti svému rivalovi zabrat. Za Bruslaře navíc od nové sezony nastupuje exliberecký Petr Vampola, utkání tedy bude o to vyhecovanější. Dokáží Severočeši uzmout Boleslavi body?

Mladá Boleslav? Ještě lepší než loni

Hráči z města automobilů si v tomto ročníku zatím nevedou vůbec špatně. V tabulce jim momentálně náleží čtvrtá příčka a z posledních sedmi utkání prohráli jen dvakrát, z toho jednou s Třincem až na samostatné nájezdy. V 10. kole sice Mladoboleslavští utrpěli porážku 0:9 od pražské Sparty, svěřenci trenéra Františka Výborného se ale dokázali oklepat a vyhrát následující utkání se silným Chomutovem.

Obě mužstva budou mít o motivaci postaráno. Liberečtí potřebují napravit smolné zaváhání s Litvínovem a dotáhnout se bodově zpět na pozice zajišťující přímý postup do play off, Boleslav bude oproti tomu chtít v tabulce poskočit na třetí místo, které aktuálně okupují chomutovští Piráti. Kromě toho se samozřejmě bude jednat už o tradiční derby a dá se tedy očekávat, že ani jeden z týmů nebude chtít dát svou kůži lacino.

Síla jak v útoku, tak v obraně. Bruslaře táhnou Vampola s Trončinským

Zápas bude o to pikantější, že za soupeře nastoupí útočník Petr Vampola, který byl až do minulé sezóny jedním z lídrů Bílých Tygrů se kterými na jaře oslavil mistrovský titul. Momentálně hráč s číslem 14 táhne Mladou Boleslav, což dokazuje i tím, že je jedním z nejproduktivnějších hráčů mužstva. V 12 utkáních si připsal deset kanadských bodů. Stejnou bilanci mají na svém kontě i Radan Lenc a Tomáš Hyka.

Své opory nacházejí bruslaři i v obranných řadách. Nejofenzivnějším bekem je další exliberecký hráč Marek Trončinský, jenž v devíti zápasech posbíral úctyhodných sedm bodů. Jen o chlup za ním se v tabulce produktivity nachází Matěj Stříteský. Záda týmu kryje spolehlivý Jan Lukáš a Tygry tudíž nečeká nic lehkého.

Po Litvínovu další derby. Budou Tygři tentokrát slavit výhru?

Severočeši nemají vůbec jednoduchý program. V tomto týdnu to pro ně bude už třetí zápas. V úterý je čekala cesta až do dalekého Švédska, konkrétně do Karlstadu, kde se v rámci play off CHL utkali s místním Färjestadem. Střetnutí sice prohráli 2:0, nicméně to jim nemuselo vůbec vadit. Díky předchozí domácí výhře 4:1 činilo celkové skóre 4:3 ve prospěch Liberce, který se tedy mohl radovat z postupu do osmifinále. V něm se utká s Vítkovicemi.

Mnohem více poté v pátek mrzela prohra v severském derby s Litvínovem. Svěřenci trenéra Filipa Pešána sice prohrávali, ale díky trefě Jaroslava Vlacha se jim ještě ve druhé periodě podařil srovnat. Jak ve třetí třetině, tak v následném prodloužení byli Tygři aktivnějším týmem, jenže z výhry se radovali domácí, kteří vítěznou branku vsítili tři vteřiny před koncem nastaveného času. V neděli čeká hráče Liberce další rival. Podaří se jim tentokrát vyhrát?

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav


Počet zápasů: 23
Bilance: 11 – 5 – 0 – 0 – 7
Skóre: 73:61

Utkání s Mladou Boleslaví vždy slibují vyhrocené zápasy. V následujících sestřizích si můžete připomenout dvě domácí utkání z předchozí sezóny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit