Bílí Tygři Liberec

Po Vervě připlují Piráti! Vrátí se Tygři zpět na vítěznou vlnu?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Souboje s chomutovskými Piráty mají vždy něco do sebe. Jde o rivalitu, která fanoušky obou táborů spojuje. Proti Litvínovu Tygři ztratili vynikající sérii, nyní se však mohou dostat do samotného čela tabulky. Podaří se jim to?

Až na trůn? Tygři mají šanci!

Souboj to bude pikantní, Tygři budou mít totiž šanci poprvé stanout na samotném vrcholu tabulky. K tomu však nutně potřebují získat body. A úkol to nebude nejlehčí. Do Liberce totiž zavítají Piráti, kteří po prohře našeho celku s Vervou vycítili šanci na zisk bodů.

V aktuálním ročníku se ještě nestalo, aby šelmy vévodily tabulce. Pokud však získají tři body a Kometa ztratí v souboji se Spartou, mohlo by tomu tak být. Důležitá by byla výhra v náročném programu také kvůli sebevědomí, naše mužstvo totiž čeká kromě úterního souboje ještě čtvrteční a nedělní zápas.



Tváří v tvář! Vondrkovi s Humlem to pálí!

Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky okupují sedmou příčku tabulky. Každé body se jim tak budou hodit v souboji o nejlepší šestku soutěže, která má zajištěný přímý postup do čtvrtfinále play-off. Pokud se podíváme na statistiky Pirátů, nejúspěšnějšími hráči jsou Michal Vondra a Ivan Huml.

Oba patří k velmi zkušeným hokejistům a oběma se velmi daří. Zatímco Vondrka nasbíral jedenáct branek a patnáct asistencí, čímž si uzmul čtvrtou pozici v celkové tabulce produktivity extraligy, Humpl je s dvanácti trefami nejlepším střelcem týmu. Přes deset přesných tref se dostal ještě Michal Poletín (11) s Davidem Kämpfem (10). Je jasné, že tygří obrana tak bude muset dávat na útočné výpady Chomutovských velký pozor.



Lakatošův efekt! První pětka válí

Formace Dominik Lakatoš - Petr Jelínek - Lukáš Krenželok boduje. Zapsat se ji bodově podařilo ve třetím utkání za sebou a všichni tři patří mezi nejproduktivnější hráče našeho celku. První dva jmenovaní navíc nasbírali největší množství vítězných tref. Lakatoš rozhodl utkání třikrát, Jelínek dvakrát.

Chomutov má však jednu velkou zbraň. Přesilovky. V těch se daří Pirátům vůbec nejvíce z celé extraligy. Z čtyřiaosmdesáti početních výhod zužitkovali hned dvaadvacet, což činí úspěšnost 26,19 %. Co se týče ubráněných oslabení, jsou Tygři na celkové druhé pozici v soutěži s 87,62 %.

Bílí Tygři Liberec vs. Piráti Chomutov


Počet zápasů: 13
Bilance: 6 – 2 – 0 – 3 – 2
Skóre: 38:25
(Bilance zahrnuje utkání v základní části)

Fanouškům utkvělo v paměti čtvrté čtvrtfinálové střetnutí v SD Aréně. Tygři vyhráli vysoko 7:2, připomenout si zápas můžete v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit