Bílí Tygři Liberec

Po reprezentační pauze se Tygři představí v Litvínově

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Týdenní zápasová přestávka je u konce! Liberečtí hokejisté v pondělí nastoupí proti Vervě, v sezoně už počtvrté. Na ledě Litvínova se Tygři ukázali před nedávnem a soupeři vsítili šest branek. Dočkáme se podobného scénáře? Severočeský duel začíná v 17:30.

Tři zápasy = osm bodů

Svěřenci trenéra Patrika Augusty jsou v posledních extraligových utkáních ve vítězné náladě. Jak již bylo zmíněno, s chemiky se Liberečtí potkali na začátku února a zvítězili vysoko 6:1. Dvě trefy si navíc připsal reprezentant Michal Birner, kapitán národního týmu na Beijer Hockey Games.

Poté Tygři přivítali pod Ještědem hradecký Mountfield a hned v první třetině si utvořili dvougólové vedení. Přestože hosté snížili, Liberec získal všechny body i díky závěrečné brance Michala Bulíře ve třetí části.

Minulou neděli odjely šelmy na stadion svého rivala – do Mladé Boleslavi, kde odehrály dramatické utkání. Skóre otevřel Adam Musil až v poslední periodě, načež domácí celek stihl vyrovnat z přesilovky. V prodloužení byli však úspěšnější Tygři, když se skvěle trefil Petr Jelínek.

Trenér Patrik Augusta po zápasu s Mladou Boleslaví:

„Myslím si, že jsme předvedli velmi dobrý výkon. Po celou dobu jsme byli kompaktní a disciplinovaní, co se systému hry týče. Domácí sice měli dvě šance v prodloužení, ale nebojím se říct, že jsme vyhráli zaslouženě. Oba brankáři podali dobrý výkon, ale nemyslím si, že by zápas byl vyloženě o nich. Zase tolik tutovek k vidění nebylo. Spíš jsem to viděl jako souboj dvou vyrovnaných týmů s dobrými defenzivami.“


Jedna střela rozhodne

Verva se v minulých kolech utkala s Plzní. Na ledě Západočechů se domácí dříve dostali do vedení, nicméně po druhé dvacetiminutovce svítilo skóre 3:3. Ve třetí třetině se ale indiáni trefili dvakrát a ačkoliv Litvínov snížil, na body už nedosáhl.

Následně se chemici utkali s Karlovými Vary, dramatický duel nakonec musel do prodloužení. Tentokrát však Verva získala o bod navíc po proměněném útoku Richarda Jarůška. Další důležitý bod získal Litvínov v Mladé Boleslavi, kde rozhodovaly až samostatné nájezdy.

Vzájemná bilance zatím pro Tygry

Liberec se s Vervou setkal třikrát a chemikům podlehl pouze v prvním případě. V listopadu byly v Home Credit Areně k vidění nájezdy, které nicméně dopadly lépe pro hosty. Poté ale dvakrát slavili Tygři, pokaždé s vyšším gólovým rozdílem (6:3 a 6:1). Povede se šelmám efektivně útočit a přidat další výhru? Zápas začíná v pondělí od 17:30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 75
Bilance: 30 – 10 – 1 – 3 – 30
Skóre: 99:85

Zajímavosti

  • Litvínov je v zápasech velmi ofenzivní, to dokazuje průměrný počet střel na branku za jedno utkání. Číslo 30 žlutočerný celek řadí na čtvrté místo v extralize.
  • Nelze nevyzdvihnout šikovné brankáře obou celků. Petr Kváča si za sezonu připsal již rovných 900 zásahů, Denis Godla jen o jeden méně!
  • V posledním vzájemném střetnutí posbíral obránce Tomáš Hanousek tři asistence. Nahraje na gól i tentokrát?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit