Bílí Tygři Liberec

Po reprezentační pauze zpět do extraligy! Tygři doma přivítají Litvínov

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Před zápasovou přestávkou Liberečtí odehráli dva zápasy ve dvou dnech, které měly však šťastný konec a naladily je opět na vítěznou vlnu. V pátek Bílí Tygři přivítají v Home Credit Areně Vervu Litvínov, proti které rozhodně nebudou chtít zaváhat!

Neštěstí v obraně nahradily tři výhry v řadě

V říjnu si liberečtí hokejisté prošli nepříjemným obdobím, kdy kvůli několika porážkám v řadě museli opustit čelo tabulky. Klíčovým problémem byla podle trenérů a samotných hráčů obrana, na kterou se museli důrazněji zaměřit. Do O2 Arény proti Spartě však svěřenci Patrika Augusty vlétli s maximální připraveností a nedovolili pražskému celku ani jednou skórovat!

Na začátku listopadu dokázaly šelmy následně přetlačit Vítkovice a ačkoliv byl celý průběh utkání velmi nepříznivý, Tygři dohnali dvoubrankové manko a ve třetí části potvrdili vítězství 3:2! Další výhru Liberec vybojoval v derby na ledě Mladé Boleslavi, které se odehrávalo klasicky ve vyhecovaném stylu. Za vyrovnaného stavu 1:1 se však obránce Ronald Knot výborně trefil ve vlastním oslabení a získal tak další cenné tři body!

Ronald Knot po utkání s Mladou Boleslaví:

"Upřímně si myslím, že teď hrajeme lepší hokej než na začátku sezóny. Je pravda, že jsme stříleli hodně gólů, což se všem fanouškům líbilo, ale na druhou stranu jsme jich hodně inkasovali. Teď jsme se více zlepšili v obraně, sice nedáváme tolik gólů, ale daří se nám vyhrávat zápasy 2:1, 2:0. Je určitě cenné, že i vyrovnané zápasy dokážeme překlopit na naši stranu."


Posila z Kanady

Verva z posledních tří klání udolala pouze jedno vítězství. Doma proti Plzni nakonec rozhodla třetí dvacetiminutovka, kdy dali Plzenští dva rychlé góly v závěru zápasu. Poté sice Litvínovští přestříleli pardubické Dynamo v bitvě před jejich vlastním publikem 3:4, z následného výjezdu do Třince však litvínovský celek body nepřivezl.

Minulý týden však Verva oznámila důležitou posilu. Svoji střeleckou sílu zvyšuje příchodem kanadského hráče Samsona Mahboda, jenž má zkušenosti s KHL a EBEL ligou. Útočník působil minulou sezónu ve Vítkovicích a také v Německu, nyní oblékne černožlutý dres již v klání proti Bílým Tygrům.

Boj o každý puk

Oba severočeské celky si mají rozhodně co oplácet, jelikož herní převahu nemá jednoznačně ani jedno z mužstev! V září se Liberec na ledě Litvínova mohl radovat z těsné výhry 4:5, kdy se dvakrát trefil Michal Bulíř, ale ještě minulou sezónu Verva Tygrům nasázela až šest gólů. To nám tedy napovídá, že se bude jednat o atraktivní bitvu. Úvodní buly bude vhozeno pod Ještědem v pátek 15. listopadu od 18 hodin. Přijďte Patrika Augustu a jeho smečku podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 69
Bilance: 29 – 6 – 2 – 10 – 22
Skóre: 196:184

Když se Litvínov představil pod Ještědem naposledy, byla z toho těsná bitva až do závěrečných minut. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit