Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd zavítají Berani ze Zlína, přeruší Tygři sérii porážek?

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Šelmy v neděli čeká návrat na vlastní kluziště, kde odehrají řadu pěti zápasů po sobě. Otevírá se jim možnost, jak napravit dojem z posledních měření sil. Stejný záměr budou mít ale i Moravané, kterým se také moc nedaří. Začátek je naplánován na 16 hodin.

Problémy se závěrem

Tygři nutně potřebují naplno uspět, mají totiž za zády sérii čtyř utkání bez bodového zisku. Přitom se rovnou ve třech případech dostali do vedení, dvakrát dokonce dvoubrankového. Na ledě Třince nabyli náskok 2:0, v Home Credit Areně vyválčili proti Plzni stav 2:1 a minule s Energií tahali po druhé periodě taktéž za delší konec provazu - 3:1.

Pokaždé ale soupeř nakonec duel zvrátil a slavil vítězství ještě po základní hrací době. Poslední sok z této čtveřice proher je Kometa Brno, v její DRFG Areně sice šelmy neodskočily ani o jednu trefu, ovšem na druhou stranu svého konkurenta razantně přestřílely 42:16! Herní projev Augustova výběru neodpovídá výsledkům, což se hráči pokusí zlomit s Berany.

Adam Musil tečuje kotouč před brankovištěm

Zlínské trápení

Mužstvo z města, jež proslavil především Tomáš Baťa, nezažívá zatím příliš povedený ročník. Aktuálně okupuje až jedenáctou příčku tabulky a od jejího chvostu ho dělí jen tři body. V takové situaci bude pro Moravany každý zisk velice důležitý a Tygry zřejmě nečeká nic snadného.

Liberec se, kvůli již zmíněné sérii proher, propadl do středu extraligového žebříčku na sedmé místo a čtyřka nejlepších se mu vzdálila. Avšak sezona bude ještě dlouhá a družina z podještědské metropole stále může atakovat nejvyšší pozice, bezpodmínečně ale potřebuje začít opět sbírat výhry. Kompletní pořadí si můžete prohlédnout zde.

Tomáš Hanousek přijímá nahrávku

Dvojice utrápených

Uvidíme měření týmů, kterým se v posledních kolech ligy moc nedařilo, oba ovládly pouhé dva z posledních osmi střetů. Ve prospěch Tygrů je rozhodně herní projev, jenž tomuto skóre neodpovídá, své soupeře dokáže zatlačit. Domácí prostředí by mohlo být ideálním odrazovým můstkem k obratu.

Utnou Severočeši proti Beranům nelichotivou řadu porážek? To se dozvíme už v neděli od 16 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 72
Bilance: 39 – 4 – 3 – 3 – 23
Skóre: 220:188

Zajímavosti

  • Zlín a Liberec mají společnou noční můru, a to Karlovy Vary. V posledním zápasu s tímto soupeřem oba týmy ještě deset minut před koncem vedly o dvě branky, Energie však na poslední chvíli zavelela k velkému obratu a třemi góly otočila stav ve svůj prospěch.
  • Berani byli v loňském ročníku oblíbeným soupeřem Tygrů, ti byli ve vzájemných utkáních stoprocentní!
  • Severočeši do utkání vstoupí jako tým s nejvyšší úspěšností vhazování! Jejich hodnota je aktuálně solidních 58 %. Naopak Moravané jsou druzí nejhorší v této statistice se 47 %.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit