Bílí Tygři Liberec

Pokladník by mohl být hodnější, když jsou ty Vánoce, směje se střelec hattricku Radan Lenc

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři si v posledním předvánočním zápase nadělili pod stromeček tři body za výhru nad silnou Spartou. Svěřenci trenéra Patrika Augusty předvedli velmi dobrý výkon podpořený skvělým Dominikem Hrachovinou v brance a nakonec vyhráli 4:1. Velkou měrou se na vítězství podílel i Radan Lenc, jenž zaznamenal tři góly a jednu asistenci. Jak hodnotí zápas a kolik ho bude hattrick stát?

Radane, jak bys zhodnotil váš výkon proti Spartě?
Hráli jsme velmi dobře. Nedělali jsme zbytečné chyby, nekomplikovali jsme si to v obraně a celkově jsme většinu zápasu měli pod kontrolou, i když jsme jim darovali několik přesilovek.

Právě ty přesilovky ale dostali Spartu do hry, v první půlce druhé třetiny byla opticky lepší…
To jo, prvních deset minut prostřední části jsme hráli trošku lehkovážně, hosté se dostali právě těmi početními výhodami do hry. Dominik to ale výborně pochytal, podržel nás v zápase a díky němu jsme vyhráli.

Kvůli absenci dvou klíčových hráčů a odchodu Tomáše Filippiho teď hraješ v první formaci, mělo to vliv na tvůj hattrick?
Nevím, jestli to má vliv na můj herní projev. Chybí nám tři velmi důležití hráči, na které jsme sázeli i v přesilovkách. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli i bez nich. Je těžké je nahradit, musíme však dělat vše, abychom tu díru zacelili.

Je možné, že tým ta absence tří klíčových hráčů trochu stmelí?
Já musím říct, že máme výbornou partu, ať vypadne nebo přibyde další hráč. I bez několika opor jsme to zvládli. Body sbíráme, takže si nemáme na co stěžovat.

V téhle situaci se ukazuje, že Liberec má výhodu ve farmě v Benátkách. Proti Spartě nastoupil Jiří Průžek a hned si připsal dva kanadské body…
Přesně tak. Byli jsme v situaci, která nebyla úplně jednoduchá, odešel Tomáš Filippi a několik hráčů se zranilo. Vzali jsme místo nich nějaké hráče z Benátek, kteří navíc výborně zapadli. Není to nikdo, kdo by s námi netrénoval, všichni znají náš herní styl a nemusí si na nic zvykat. Farma je pro nás velkou výhodou.

Byl to tvůj první hattrick v extralize?
Těžko říct, ale myslím, že ano.

Jak moc tě to bude v kabině stát?
No, asi dost. Přece jenom jsou Vánoce, tak by snad mohli být trochu hodnější. Uvidíme, jakou cenovou nabídku si pro mě pokladník připraví.

Kromě tří gólů jsi ale měl šance i na víc branek…
Jo, šance tam byly. I v předchozím zápase v Hradci jsem měl několik příležitostí. Jsem rád, že to tam dnes spadlo, ale pořád je na čem pracovat, mohl jsem využít i ty další šance.

Nedělní zápas byl přesunut, hrajete tedy až po Vánocích, co vás teď čeká?
Do Vánoc máme dva tréninky a pak si rozbalíme dárky. Na konci prosince už zase začínáme, takže není moc času na odpočinek. V lednu a únoru to pak bude hodně těžké, budeme hrát zápas skoro obden. Musíme se na to připravovat už teď.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit