Bílí Tygři Liberec

Poprvé v Česku. Tygři vyjíždí na přípravné utkání do Pardubic!

Date of publication Author Kristýna Šlechtová

Liberec – Liberečtí hokejisté se po krátké přestávce opět představí v přátelském utkání, tentokrát v pardubické Enteria areně. Tygři zatím v přípravě neprohráli, bude tým Patrika Augusty pokračovat v přípravě úspěšně? Úvodní buly zápasu padne již ve čtvrtek v 17:00.

Vítězná vlna

Sérii přípravných duelů zahájili Tygři v rakouském Kitzbühelu, kde ovládli celý turnaj Red Bulls Salute. Severočeši nejdříve porazili 5:0 domácí Salzburg, načež v neděli ve finále přestříleli 7:3 německý Mnichov. Liberečtí tak ve dvou utkáních zaznamenali hned dvanáct branek! Mezi střelce se mimo jiné zapsali i Adam Klapka, Martin Faško-Rudáš a Jakub Klepiš, kteří oslavili své premiérové trefy v tygřím dresu.

Po mezinárodní konfrontaci nyní čekají svěřence Patrika Augusty už jen čeští soupeři, s nimiž se následně střetnou i v extralize. Sérii čtyř utkání zahájí ve čtvrtek právě proti Pardubicím, první domácí utkání letošní sezóny sehrají Tygři o týden později.

Ladislav Šmíd o turnaji Red Bulls Salute

„V obou zápasech jsme hráli s kvalitními soupeři. Proti Salzburgu sice výsledek vypadal jednoznačně, rozhodně to ale jednoduché nebylo, hodně nás podržel brankář. S Mnichovem to bylo taky hodně těžké. Byli rychlí a hodně nás napadali, s čímž jsme hlavně ze začátku měli problémy, postupem času jsme se s tím ale popasovali a hlavně třetí třetinu jsme podle mě sehráli dobře. Jsme rádi, že jsme turnaj nakonec ovládli.“


Jediné klopýtnutí

Východočeši vstupují do nového ročníku s nemalými ambicemi a přes léto mohutně posilovali. Do Pardubic se po loňské stříbrné sezoně přesunul i liberecký centr Adam Musil, který se Dynamu upsal na dva roky. Mezi další nové hráče Pardubic patří například i David Cienciala, Robert Říčka, Jan Košťálek nebo brankář Dominik Frodl.

Týmu z města perníku se zatím v přípravě rovněž daří. Za sebou už má dokonce pět střetnutí, v nichž porazil Vítkovice, Spartu a dvakrát Olomouc. Jediné zaváhání přišlo pouze v druhém střetnutí s ostravským týmem, když Východočeši prohráli 2:4.

Jak si Tygři povedou v první konfrontaci s týmem z extraligy? To se dozvíme od zítřejších 17:00!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit