Bílí Tygři Liberec

Poprvé v novém roce na domácím ledě! Pod Ještěd míří Výtiskovy Vítkovice

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V 36. kole přivítají svěřenci Filipa Pešána Vítkovice, což slibuje pikantní bitvu. Dres soupeře totiž obléká zlatý kapitán z minulé sezóny Jan Výtisk, který bude jedním z mnoha taháků pátečního večera v Home Credit Aréně. Utkání je naplánováno na 18:00.

O čelo tabulky

Pětatřicet kol z celkových dvaapadesáti má už extraliga za sebou a Bílí Tygři se mohou vyhřívat na velmi krásné pozici v podobě druhého místa za vedoucím Třincem. Šelmy dělí od Ocelářů jednobodové manko, které budou moci svěřenci Filipa Pešána smazat proti Vítkovicím.

Severočechům vyšel návrat po reprezentační přestávce, když zazářili sérií pěti výher v řadě. V prvním lednovém utkání nového roku 2017 však Tygři promarnili šanci posunout se před vedoucí Třinec, v Hradci Králové prohospodařili dvoubrankové vedení a domů odjeli s těsnou prohrou 2:3.


Prohrou začal nový rok také pro soupeře z Vítkovic, který tak přišel pro změnu o čtyřzápasovou vítěznou šňůru. Na domácím ledě podlehla Ridera plzeňské Škodovce, i tak se ale Slezané drží na krásném sedmém místě.

Hořké vyřazení, sladká pomsta

Liberec se s Vítkovicemi letos utkal již čtyřikrát. Kromě dvou extraligových střetnutí na sebe oba týmy narazily v prestižní CHL. Ačkoliv Tygři zvládli první osmifinále vítězně, Vítkovicím nakonec vystřelil postup v prodloužení druhého utkání Radoslav Tybor. Šelmy však Rideře pomstily v extraligovém klání, kdy Ostravar Arénu vyloupily výsledkem 2:0.


Návrat krále

Už na konci prosince se v liberecké brance poprvé po zranění ukázal Ján Lašák. Brankář, který na jaře Tygrům vychytal titul, slavil vítězný návrat, když v duelu s Olomoucí povolil soupeřům jen dvě branky, což na tři trefy Severočechů nestačilo. V úterý v Hradci už ale opět chytal Roman Will, a tak zůstává zajímavou hádankou, kdo vlastně bude hájit domácí klec proti Vítkovicím.

Jak zápas na domácím ledě Bílých Tygrů dopadne, uvidíme v pátek. Úvodní buly je v Home Credit Aréně naplánováno na 18:00

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 58
Bilance:28 – 3 – 3 – 4 – 20
Skóre:167:155

Jen vzpomeňte, jak těžce se rodila liberecká výhra v prvním osmifinále CHL:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit