Bílí Tygři Liberec

Posila T.J. Melancon: Zázemí je tu úplně jinde, trochu jako v Americe

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - T.J. Melancon loni dopomohl slovenskému Zvolenu k titulu, nyní už ale trénuje s Tygry a připravuje se na svou první sezonu v tuzemské soutěži. V ní by velmi rád navázal na loňský bodově povedený ročník (6+21). „Jsem ofenzivní obránce, který rád sbírá body,“ vzkazuje fanouškům pětadvacetiletý kanadský bek se zkušenostmi z AHL.

Jaké jsou tvé první pocity z Liberce?
Musím si město ještě víc projít, ale vypadá opravdu pěkně. Co se týče hokejové stránky, hala i veškeré vybavení kolem je úžasné. Trenéři a realizační tým tu také odvádí výbornou práci. Zatím to je rozhodně skvělá zkušenost!

Prošel jsi mnoha týmy v Kanadě a USA od juniorů až po AHL, loni sis navíc vyzkoušel slovenskou ligu v dresu Zvolenu. Mohl bys porovnat zdejší zázemí s těmi, jimiž jsi prošel?
Jiný level! Trochu jako NHL nebo AHL, kluziště, tým i trenéři, zkrátka vše je na hodně vysoké profesionální úrovni.

Vím, že tu jsi jen krátce, ale nestalo se ti už, například se spoluhráčem, že by jazyková bariéra nějak limitovala vaši komunikaci?
Moc ne. Každý, kdo se mnou mluvil, měl dobrou úroveň angličtiny. Po celou dobu, co tu jsem, jsem podobný problém neměl a bylo se mnou vždy dobře zacházeno, a to včetně komunikace.

Loni jsi výrazně dopomohl Zvolenu k titulu, dáváš si podobné cíle i s Tygry?
Jasně! To je to, kvůli čemu hokej hraji – chci vyhrávat a dostat tým co nejdále. Rád bych znovu dosáhl na nejvyšší metu.

Pod Ještěd jsi přišel společně s Michalem Ivanem, se kterým jsi tvořil na Slovensku obranný pár. Je to pro tebe výhoda?
Ano, má opravdu dobrou angličtinu, takže mi tu často překládá. Pomáhá mi se zorientovat v pokynech, je to pro mě strašně užitečné. (úsměv)

Slyšel jsem, že jsi přišel na trénink o něco dříve s tím, že budeš první. Nakonec jsi byl ale překvapený, protože dobrých deset hráčů už tou dobou trénovalo... Co říkáš na takový poctivý přístup?
Opravdu úžasné. Vidím to poprvé, že hráči začínají trénovat tak brzy ráno. Přišel jsem do kabiny s předstihem a kluci už spolu cvičili. Tohle pomáhá budovat lepší tým.

Většina místních fanoušků tě asi příliš nezná. Nechtěl by ses jim v rychlosti představit?
Jsem ofenzivní obránce, který rád sbírá body a hlídá si prostor před svou brankou, čímž se snaží svému týmu pomoct zvítězit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit