Bílí Tygři Liberec

Poslední týden základní části! Trojici důležitých střetnutí zahájí Tygři v Karlových Varech

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Boj o co nejvýhodnější pozici v play-off vrcholí a ve hře už je pouze devět bodů. Ačkoliv se Severočeši po výhře nad Plzní probojovali zpět do první čtyřky, nic není jisté. Tygry teď čeká nelehký úkol – uhájit příčky zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Duel s Energií začíná od úterních 17:30 v KV Areně.

Boj o přímý postup

Napětí v posledních utkáních pokračuje, i jediný bod může být rozhodující. V poslední době jsou svěřenci trenéra Patrika Augusty jako na houpačce, nicméně v důležitých duelech s Plzní minulý týden cenné body vyválčili.

Proti indiánům se nejdříve podařilo získat pouze bod a poté šelmy nevyzrály ani na Kometu, se kterou v Brně prohrály 1:4. Následně ale Plzeň přijela pod Ještěd, čímž se Tygrům naskytla další velká šance zabojovat o první čtyřku. A tentokrát byli úspěšní! Dramatický průběh rozhodl Michal Bulíř v prodloužení a Liberečtí se mohli radovat z výhry 2:1. Díky zaváhání Hradce Králové se navíc posunuli zpět na čtvrté místo.

Jaroslav Pavelka hodnotí závěr základní části:

„Poslední utkání jsou už takové malé play-off, každý bod má cenu zlata. Stále bojujeme o přímý postup do vyřazovacích bojů, chceme ho a všichni za ním jdeme. V prodloužení proti Plzni jsme pro tentokrát rozhodli my a jsou to pro nás strašně důležité body. Musím pochválit celé mužstvo za to, jak pracovalo.“


Vyrovnaná klání

Ani Karlovarští neměli jednoznačné hokejové boje. Postup do předkola play-off má Energie jistý, nicméně z 9. místa se stále může lehce posunout nahoru. Na Kometu ztrácí Západočeši tři body, které ztratili právě ve vzájemném zápase, když Brnu podlehli 1:3.

Následně Vary sehrály napínavou přestřelku se Zlínem, v níž nakonec zvítězily v prodloužení. Podobný scénář se odehrál i v Olomouci, tentokrát však s nešťastným koncem, kdy Energie brala pouze bod, přestože ještě tři minuty před koncem vedla o dva góly.

Navýšíme bilanci?

Severočechům se proti Karlovým Varům daří. V letošní sezoně s tímto soupeřem zaváhali pouze jednou, a to v prvním vzájemném zápase. Poté se dvakrát radoval Liberec, nejdříve po sedmigólové kanonádě a poté při střetnutí pod Ještědem, kdy Tygři zvítězili už těsněji 4:3.

Úterní duel bude pro Liberečany extrémně důležitý, jelikož v horní části tabulky zatím není vůbec nic jistého. Tygři se ze čtvrtého místa stále můžou pohnout, pátý Mountfield má jen o bod méně, zatímco třetí Boleslav posbírala o jeden bod navíc. Také Karlovy Vary ale mají o co hrát, stále si mohou zajistit výhodu domácího prostředí na začátek předkola. Jak bude vypadat extraligová tabulka po 50. kole? Zápas s Energií začíná už v 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 71
Bilance: 36 – 7 – 2 – 5 – 21
Skóre: 109:94

Zajímavosti

  • V dosavadních vzájemných utkáních vsítil pokaždé poražený celek přesně tři branky. Nehledě na vítěze, dva zápasy navíc skončily s identickým výsledkem. Bude počet gólů opět podobný?
  • Vary jsou velmi úspěšné v nájezdech, z celkově pěti rozstřelů se radovaly ve čtyřech případech. Liberec v tomto ohledu naopak ztrácí, po osmi nájezdech zaujímá v této statistice 9. místo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit