Bílí Tygři Liberec

Poslední zápas mistrovského roku 2016! Do Liberce zavítá Olomouc

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílé Tygry čeká v pátek poslední utkání roku 2016, ve kterém se jim podařilo vybojovat historicky první extraligový titul. Tento úspěch si Severočeši připomenou v utkání s Olomoucí, v němž nastoupí ve speciálních zlatých dresech.


Už v pátek čeká naše hráče poslední domácí zápas zlatého roku 2016! Bílí Tygři u této příležitosti obléknou speciální dresy v bílozlaté kombinaci, které hned po skončení duelu půjdou do aukce! Mimořádný zápas si nemůžete nechat ujít! Více se dočtete zde.

Výhru ve Zlíně řídily letní posily

Bílí Tygři opět nabrali ten správný směr a po třech smolných porážkách v řadě si připsali hned čtyři výhry. Dvakrát navíc Roman Will dokázal udržet čisté konto! Dokonce o necelé čtyři minuty vylepšil svou neprůstřelnost z listopadu, když jej soupeři dokázali překonat po 187 minutách a 23 vteřinách. Jeho kouzlo odčarovali až Ševci ze Zlína.

Zápas to pro Severočechy nebyl vůbec jednoduchý. Sice šli zásluhou Milana Bartoviče do vedení, jenže domácí dokázali srovnat, když se jim teprve ve třetím letošním utkání podařilo Liberci vsítit branku! Šelmy rozhodly náročné střetnutí ve dvojnásobné přesilovce. Nejdříve se po nádherné kombinaci trefil Vladimír Svačina a v pokračující klasické početní výhodě pečetil výhru Mário Bližňák. Nyní se Liberečtí postaví dalšímu týmu z Moravy – Olomouci.

Kohuti se rvou o desítku

Hanákům se zatím nedaří navázat na loňský úspěch, kdy poprvé od postupu do extraligy dokráčeli do play off, kde vypadli ve čtvrtfinále s Plzní. Nyní ovšem Kohouti trpí nevyrovnaností výkonů. Momentálně jim náleží jedenáctá pozice v tabulce, na postupové příčky ale ztrácí pouhý bod!

Na začátku prosince sice svěřenci trenéra Zdeňka Venery dokázali porazit 5:2 silnou Kometu Brno a následně rozprášit 7:1 stejně silný Litvínov, jenže z následujících šesti utkání získali pouhé čtyři body. V posledním kole statečně vzdorovali prvnímu Třinci, ale nakonec mu o gól podlehli. Tygry ovšem proti Olomouci nečeká vůbec nic lehkého, náš páteční soupeř se bude chtít odrazit zpět na postupové příčky a zápas určitě nevypustí.

Poslední zápas roku ve zlatém

Tygři se v této sezóně potkali s Hanáky již dvakrát a pokaždé to bylo na ledě Olomouci. Poprvé se z vítězství radoval soupeř, když zvládl lépe samostatné nájezdy. Porážku jim Severočeši oplatili ve druhém střetnutí. Roman Will zamkl svou svatyni a nepustil za svá záda jediný kotouč. Jeho spoluhráči se oproti tom prosadili čtyřikrát, a tak se svěřenci Filipa Pešána mohli radovat ze tří bodů.

Poslední domácí utkání kalendářního roku bude pro Liberecké speciální. Tygři v něm totiž nastoupí ve speciálních zlatých dresech, které budou připomínat historický triumf z letošního jara, kdy Severočeši vybojovali svůj první extraligový titul. Více o akci se dočtete zde. Dokáží Tygři v posledním utkání roku uspět? Úvodní buly padne v pátek přesně v 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 10
Bilance: 4 – 0 – 0 – 1 – 5
Skóre: 25:14

Olomouc se ve městě pod Ještědem představila naposledy téměř před rokem. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit