Bílí Tygři Liberec

Pozor! Pod Ještěd v úterý zavítá lídr extraligy

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – V úterý, 22. ledna, odehrají Bílí Tygři v Home Credit Areně dohrávku 30. kola s Oceláři z Třince. Podaří se jim zapsat druhou výhru v řadě?

Krátké představení soupeře

Oceláři Třinec se momentálně v tabulce Tipsport extraligy nacházejí na prvním místě. Za dosavadních 36 zápasů zaznamenali bilanci 21-3-3-9 a celkem 72 bodů.

Tým Václava Varadi má v posledních týdnech velmi dobrou formu. Oceláři totiž zvládli bodovat ve čtyřech zápasech po sobě, přičemž zapsali tři výhry a jednu porážku po nastavení. Za uplynulých 10 zápasů se mohou pochlubit bilancí 5-2-1-2.

Minulou neděli, 20. ledna, Třinec nestačil doma na Škodu Plzeň, když s ní prohrál 5:6 po samostatných nájezdech.

„Nájezdy jsou hop nebo trop. Plzeň to zvládla lépe, tudíž má bod navíc,“ hodnotil duel se Škodovkou Marek Zadina, asistent trenéra.

„Viděli jsme velmi kvalitní utkání. Byl to hokej ve vysokém tempu. Musím pochválit tým za charakter. Kluci to odmakali, v tom vidím pozitivum,“ řekl ještě.

Nejproduktivnějším hráčem Třince je útočník Martin Růžička, jenž v 26 zápasech posbíral za 12 gólů a 18 asistencí celkem 30 kanadských bodů. V kanadském bodování české nejvyšší hokejové soutěže mu patří osmé místo.

Obránce Lukáš Krajíček je nejproduktivnějším hráčem defenzivních řad. V 29 zápasech si připsal celkem 20 kanadských bodů a v kanadském bodování obránců extraligy se nachází na třetí příčce.

Brankář Šimon Hrubec v 33 zápasech zaznamenal 22 výher, průměr obdržených branek 2.01 a procentuální úspěšnost zákroků 92.68.

Úspěšný počin Tygrů v Brně

V neděli, 20. ledna, Tygři uspěli na hřišti Komety Brno 2:1, přičemž tak ukončili „sérii“ dvou porážek. Obrovský kus práce přitom odvedl brankář Roman Will, který v utkání předvedl celkem 31 úspěšných zákroků.

„Brankář Will nás podržel fantastickými zákroky,“ pochvaloval si po zápase s Kometou trenér Filip Pešán.

Střelecké úspěchy libereckých hokejistů v Brně jinak obstarali v první polovině druhé třetiny útočníci Jan Ordoš, Lukáš Krenželok.

„Odehráli jsme dnes velice bojovné a těžké utkání s vynikajícím soupeřem. Byli jsme trpěliví a dali jsme takové škaredé góly, které v těchto zápasech padají. Myslím si, že za trpělivost a organizovanou hru jsme si tři body zasloužili,“ zhodnotil zmiňovaný zápas Pešán.

Jak už bylo uvedeno výše, Tygři díky výhře nad Brnem ukončili „sérii“ dvou neúspěchů. Zároveň si ale připsali sedmou výhru z posledních devíti zápasů.

Souboj prvního s druhým

Šelmy jsou v tuto chvíli na druhém místě extraligy se ziskem 69 bodů. Na první Třinec – dnešního soupeře – ztrácejí tři body. V případě úterního úspěchu po 60 minutách se tak mohou na Oceláře bodově dotáhnout.

Na domácím ledě se svěřencům Pešána poměrně daří. Vyhrát totiž dokázali 15 z dosavadních 18 utkání. Slezané mají z 16 venkovních zápasů bilanci 8-1-0-7.

Podaří se Tygrům vyzrát na třineckou ocel a přidat druhou výhru po sobě? Na to se přijďte podívat v úterý, 22. ledna, do Home Credit Areny. Úvodní vhazování zde bude vhozeno v 18:00!

Bílí Tygři Liberec vs HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 66
Bilance: 25 – 9 – 2 – 3 – 27
Skóre: 192:182

Letos se Tygři utkali s Oceláři dvakrát. V prvním zápase, 23. září, je porazili doma 4:1. Ve druhém zápase, 4. listopadu, prohráli na jejich ledě 3:5.

Poslední, čtvrtý vzájemný duel sehrají oba celky ve středu, 13. února, v Třinci.

V následujícím sestřihu si můžete připomenout úvodní vzájemný zápas sezony.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit