Bílí Tygři Liberec

Předávání cen Hokejista sezony ve znamení Bílých Tygrů

Date of publication Author Dominik Jakubec

Praha/Liberec - Hned sedm ocenění si připsal tým Bílých Tygrů během předávání cen Hokejista sezony. Kromě dvou týmových ocenění, která byla už předem velmi dobře známa, se na pódiu vyhlašovaných vystřídali také Filip Pešán, Radim Šimek, Jan Výtisk, Ján Lašák a Dominik Lakatoš.

Během slavnostního galavečeru byly Tygrům ještě jednou slavnostně předány oba poháry, které tým v průběhu uplynulého ročníku vybojoval. Přestože si naši hráči po základní části sáhli na Prezidentský pohár a porušili tak tradici, kdy by se jej vítězný tým dotýkat neměl, dokázali následně vybojovat také Masarykův pohár pro celkového šampiona extraligy.

Šelmy ale sbíraly také individuální ocenění. Nejlepším trenérem uplynulého extraligového ročníku se stal Filip Pešán, který Tygry k historickému úspěchu při své třetí štaci na postu hlavního kouče dovedl. Přímo na pódiu pobavil společně s moderátorem Michalem Dusíkem diváky nadechnutím hélia během děkovné řeči.

Trenér Filip Pešán udílí pokyny.

Delší dobu se vědělo také to, že se nováčkem sezony stal Dominik Lakatoš. Také toto ocenění obdržel během slavnostního galavečeru. Lakatošův start v extralize byl opravdu raketový, sám ale ví, že ho nečeká nic jednoduchého. "Říká se, že nejtěžší sezona je pro nováčka až ta druhá. Snad budu výjimka," usmívá se mladý centr.

Zatímco Lakatoš byl na pódiu během tohoto vyhlašování poprvé, zkušeným mazákem je v tomto ohledu Ján Lašák. V roce 2005 vyhrál Zlatou helmu, o rok později se stal Sympaťákem extraligy a o dalších deset let později získal pro změnu titul nejlepšího brankáře. "Každý brankář potřebuje dobrý tým a já ho letos měl. Proto tu stojím," děkoval svým spoluhráčům.

Ján Lašák rozehrává

Ocenění pro vítěze Radegast indexu nebylo žádným překvapením. Nejen v základní části, ale také v play-off ovládl tuto statistiku jasným způsobem Jan Výtisk. "Je to můj styl hry, na kterém nic měnit nehodlám," usmíval se tvrďák, který hned několikrát během sezony nosil zelenou helmu Radegast indexu. Jeho oceněním bylo stejné množství piv, jako posbíral RI bodů v základní části - 314.

Posledním individuálním oceněným Tygrem byl Radim Šimek, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem play-off Tipsport extraligy. "Jsem rád, že jsem tuto cenu vyhrál jako obránce, ale jak už bylo řečeno, bez týmu, jaký jsme letos měli, bych to nedokázal," poděkoval zbytku kabiny Tygrů.

Radim Šimek.

Všem oceněným Bílým Tygrům gratulujeme k jejich úspěchu. Nezbývá než věřit, že i další sezona přinese našemu týmu podobné množství týmových i individuálních úspěchů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit