Bílí Tygři Liberec

Představujeme soupeře: Na koho Tygři narazí v přípravě?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Hokejová přestávka se pomalu ale rychle chýlí ke konci. Bílí Tygři zahájí letos herní přípravu již dvěma zápasy na konci července a v srpnu je před CHL čekají další tři přátelské zápasy. Všechny střetnutí navíc sehrají před svými fanoušky, koho svěřenci trenéra Patrika Augusty vyzvou?

Šachtar Soligorsk

Soutěž: BHL (Bělorusko)
Založen: 2009
Klubové barvy: oranžová a modrá
Datum zápasu: 24. července, 17:30

Prvním soupeřem šelem bude tým Šachtar Soligorsk, který nastupuje v běloruské soutěži a založen byl teprve před deseti lety. I přesto, že na hokejové mapě nepůsobí dlouho, za deset sezón se ve své lize jen jednou nepodíval mezi nejlepší čtyři týmy. Největším úspěchem klubu je poté titul běloruského mistra, který vybojoval v roce 2015.

Na soupisce najdeme převážně Bělorusy, které doplňují hráči ze zemí bývalého Sovětského svazu. Dříve však v Soligorsku působil mimo jiné i český útočník Tomáš Kůrka. Souboj s Libercem nebude pro běloruský celek první českou zkušeností, již dříve se utkal s Litvínovem, Chomutovem či Litoměřicemi.


Metallurg Novokuzněck

Soutěž: VHL (Rusko)
Založen: 1949
Klubové barvy: červená, černá a bílá
Datum zápasu: 6. srpna, 17:30

Tým z Novokuzněcku si jistě spousta libereckých fanoušků pamatuje. Severočeši jej totiž v přípravě vyzvali již třikrát a to v letech 2010, 2015 a 2018. Oba první duely ovládli Tygři poměrem 4:1. První porážku zaznamenali až minulý rok, kdy i přes třígólový náskok po první třetině padli 4:7.

Metallurg Novokuzněck jsme dříve mohli najít mezi týmy působící v KHL, od sezóny 2017/18 však hraje VHL, tedy druhou nejvyšší soutěž v Rusku, kde v posledním ročníku skončil v prvním kole vyřazovacích bojů.


KooKoo (Kouvola)

Soutěž: Liiga (Finsko)
Založen: 1965
Klubové barvy: černá, oranžová a bílá
Datum zápasu: 15. srpna, 17:30

Oproti Novokuzněcku bude tým KooKoo z finského města Kouvola pro Tygry velkou neznámou. Do nejvyšší soutěže země tisíců jezer se v historii poprvé probojoval v roce 1987, jenže po třech sezónách putoval zpět do nižší ligy. Zpět mezi finskou elitu poté postoupil teprve před čtyřmi lety.

Od té doby je pravidelný účastník Liigy, byť na postup do play-off zatím čeká. Na soupisce poté můžeme mimo jiné najít třeba norského forvarda Alexandera Bonsaksena, jenž za svou zemi nastupuje pravidelně na mistrovství světa, či maďarského reprezentanta Vilmose Gallóea.


Amur Chabarovsk

Soutěž: KHL
Založen: 1966
Klubové barvy: modrá, oranžová a bílá
Datum zápasu: 22. srpna, 17:30

Ruský Amur Chabarovsk je Liberci rovněž známý, neboť je v létě 2016 porazil v rámci přátelského utkání 2:1 na nájezdy. Klub z východního Ruska zatím na větší úspěch v KHL čeká, jeho maximem jsou dvě čtvrtfinále.

V současné chvíli najdeme v kádru výraznou českou stopku, konkrétně Tomáše Zohornu, Michala Jordána a brankáře Marka Langhamera. Před svým návratem pod Ještěd navíc v Chabarovsku působil minulou sezónu liberecký útočník Tomáš Filippi.


Takoví se tedy soupeři Tygrů pro letošní přípravné období. Všechna přátelská utkání navíc odehrají na domácím ledě, přijďte je proti zajímavým týmům podpořit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit