Bílí Tygři Liberec

Předvedou se Tygři i mimo sever? V novém roce míří do Karlových Varů

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec – Po sobotním vítězném utkání na domácím ledě navštíví Liberečtí západ Čech, kde se postaví proti Karlovým Varům. Po nešťastných prohrách ve venkovních zápasech se Severočechům podařilo konečně vyhrát i v roli hostů. Dokáží Bílí Tygři přivézt další body i v novém roce a potvrdit své pevné místo v čele tabulky? Úvodní buly padne přesně v 15:30.

Sejmutí kletby

Liberečtí se velmi trápili ve venkovních zápasech, kdy prakticky skoro nebodovali. Po šesti prohraných utkáních v řadě mimo Liberec se stíhaná smůla zastavila až ke konci roku v Chomutově, kde venkovní led Tygři ovládli s výsledkem 4:2. Stejným skóre skončil také zápas ve Zlíně, kde rozhodla třetí část, přičemž dvě branky vsítil Michal Birner. Severočeši tak konečně dokázali smést ze stolu venkovní neúspěšnost a začínají získávat body nejen před svými fanoušky.

Vary se chtějí v extralize zabydlet

Jelikož je Energie celek, který v ročníku 2016/2017 spadl do nižší ligy, dalo by se čekat, že bude pro tým návrat do vyšší soutěže zase o něco náročnější. Vary si však na extraligovou atmosféru poměrně rychle zvykly. Ačkoliv se nacházejí v poslední čtveřici v tabulce, několikrát dokázaly některé silné celky překvapit, například brněnskou Kometu, kterou na konci listopadu přehrály 5:4.

V nejbližší době slavila Energie naposledy výhru proti zlínským beranům po samostatných nájezdech. V posledním zápase v minulém roce podlehla Litvínovu pouze o jeden gól a v novoročním utkání nestačila v Hradci s podobně těsným skóre 2:3. Nebude se čemu divit, že budou chtít Západočeši zabrat ve svém domácím prostředí.

Vzájemná střetnutí vyšla v letošní sezóně lépe pro Liberec, který si přivezl z Varů tři body po vítězství 3:2, a následně Tygři potvrdili dominanci v listopadovém klání, kde přestříleli Energii v poměru 4:1. Západočeši mají tedy vysokou motivaci, aby liberecké hokejisty zkusili překvapit.

Víkend ve znamení dvou zápasů

Tygři mají o novoroční víkend postaráno, jelikož se jedná o druhý zápas ve dvou dnech. Naposledy se dva zápasy v řadě odehrály v Home Credit areně na konci října, kdy modrobílí přivítali Spartu a Plzeň. Proti pražským hokejistům sice podlehli v prodloužení, další den si však spravili chuť nad Západočechy, nad kterými zvítězili 3:0.

Sobotní lednové derby s Mladou Boleslaví dopadlo pro Tygry výborně, jelikož měli zápas pod kontrolou od začátku až do konce a před vyprodanou Home Credit arenou zvítězili 4:1. Úvodní gól dal přitom bývalý hráč Bruslařů Radan Lenc. Dalšími střelci byli Michal Birner, Marek Kvapil a ve třetí části ještě navýšil Tomáš Filippi.

Zvládnou Tygři prodloužit svou šňůru na pět vítězství v řadě? Dokáží potvrdit svoji schopnost zvítězit i na cizích kluzištích? To se dozvíme již v neděli 6. ledna. Začátek utkání v KV aréně odbije v 15:30.

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 62
Bilance: 32 – 6 – 2 – 4 – 18
Skóre: 177:143

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit