Bílí Tygři Liberec

Přepíší Tygři klubovou historii? O jedenácté vítězství v řadě se pokusí na ledě Zlína

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V utkání na ledě Vítkovic vyrovnali Severočeši klubový rekord z minulé sezóny, když si připsali desátou výhru za sebou v základní části. Překonat se ho pokusí na ledě nevyzpytatelného Zlína, který ovšem pět posledních zápasů prohrál a před vlastními fanoušky bude chtít ukončit jak svou sérii proher, tak libereckou šňůru výher.

Vyrovnání rekordu

V minulém utkání na ledě Vítkovic si svěřenci trenéra Filipa Pešána připsali tři body za vítězství 2:0. Toto vítězství mělo hned několik významů. Tygři oplatili svému soupeři nedávné vyřazení z play off CHL a navíc udrželi šesté čisté konto během posledních deseti utkání. Zasloužila se o ně hlavně dvojice brankářů Ján Lašák-Roman Will. Oba gólmani se rozdělili smírně, každý tedy vychytal nuly tři. V brance Severočechů momentálně figuruje druhý jmenovaný, neboť Ján Lašák stále léčí menší zranění ve spodní části těla.

Vítězství na ledě moravskoslezského klubu ovšem znamenalo ještě jednu věc. Liberečtí si totiž připsali desátý skalp v řadě, čímž vyrovnali klubový rekord v počtu výher za sebou v základní části z minulé sezóny. Předchozí ročník však hráči z města pod Ještědem ztratili dva body, když Brno a Hradec Králové porazili až v nastaveném čase. Letos byly šelmy stoprocentní v každém střetnutí a posbíraly maximální počet bodů, tedy třicet. Získají Tygři vítězství číslo 11? Na ledě Ševců je rozhodně nečeká nic lehkého. Mimochodem, desetizápasová jízda z minulého roku začala právě v utkání se Zlínem.

Černá série Beranů

Jestliže Liberec chytil formu, o Zlínu se totéž říci moc nedá. Ševce už od začátku sezóny trápí nevyrovnané výkony a dlouhou dobu se nacházeli na hranici mezi postupem na nepostupem. V listopadu se však celek z města Tomáše Bati propadl až na dvanáctou pozici v tabulce.

Nejdříve sice dokázal porazit Plzeň, jenže poté následovalo pět zápasů bez vítězství, z toho hned ve dvou případech nevstřelili žluto-modří ani gól. Jednou tomu bylo mimochodem na tygřím ledě, kde Severočechům podlehli čtyřbrankovým rozdílem. Zlínští už sice dokázali téměř vyléčit vysokou marodku, která je sužovala, nicméně se jim stále nedaří dostat se do herní pohody. Proti Bílým Tygrům se však budou chtít na domácím ledě odrazit a prodrat se zpět do elitní desítky.

Vylepšení koncovky

Jestli něco mužstvo trápilo na začátku ročníku, byla to právě produktivita. Během prvních dvanácti kol dokázali Tygři jen třikrát vsítit více jak dvě branky. Nyní se zdá, že Liberečtí svou střeleckou smůlu zažehnali. Tým z města pod Ještědem táhne především Petr Jelínek, který se sedmnácti kanadskými body vede týmovou produktivitu. Mužstvo si ale vede dobře i v defenzivě, skóre 32:5 z posledních deseti utkání hovoří za vše.

Tygry také v závěru listopadu čeká náročná šňůra zápasů, v rámci které odehrají pět utkání během deseti dní. Jistou útěchou může být pro hráče fakt, že hned čtyři z nich budou na domácí půdě. Od začátku ročníku hráli Severočeši převážně na hřištích soupeřů, v Home Credit Aréně se v jednadvaceti zápasech představili pouze osmkrát. Čtyři domácí zápasy za sebou přijdou ovšem až po utkání ve Zlíně. Dokáží svěřenci trenéra Filipa Pešána vyhrát po jedenácté v řadě v základní části a přepsat tak klubovou historii?

Bílí Tygři Liberec versus PSG Zlín


Počet zápasů: 57
Bilance: 27 – 4 – 3 – 2 – 21
Skóre: 168:144

V posledním vzájemném souboji nedokázali vstřelit Ševci Tygrům ani jednu branku. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit