Bílí Tygři Liberec

Prezidentský pohár? V šatně jsem na toto téma neslyšel ani slovo, povídá Roman Will

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec Nedělní utkání pod Ještědem věnované dětem přivítalo Piráty z Chomutova. Bílí Tygři vedli díky Marku Kvapilovi a Janu Ordošovi o dvě branky po první třetině a poté už góly jen a jen přidávali. "Dnes jsme odvedli výborný výkon, makali jsme a bojovali celou dobu," chválí svůj tým Roman Will.

Skóre jako první otevřel Jan Ordoš, nicméně prvních deset minut zápasu bylo poměrně vyrovnaných. V jedenácté minutě totiž udeřil hned z druhé střely hostů Lukáš Kovář a vzápětí bylo vyrovnáno. "Viděl jsem tu střelu dobře. Soupeř mě prostřelil a samozřejmě mě ten gól mrzí. Každá střela se dá chytit," přiznává liberecký gólman, "a já si jen vážím toho, že nás to nepoložilo a vyhráli jsme."

Celý zbytek hokejového souboje šelmy na ledě vládly a gólový stav ve druhé třetině upravily tak, že bylo téměř rozhodnuto. "Každé utkání je těžké nehledě na soupeře. Ať se děje, co se děje, musíme být připravení za každé situace. Po pár zápasech, kde nám to tolik nepadalo, se to konečně obrátilo," povídá s upřímným úsměvem mladoboleslavský rodák.

Je obecně známo, že pro brankáře jsou duely psychicky náročné. Will to ale poslední dobou zvládá na jedničku, po dvou čistých kontech pomohl týmu k dalšímu vítězství. "Záleží jen na mě, jak se na zápas nachystám, jaké mám myšlenky. Je hrozně důležité udržet se ve střehu," podotýká.

Pokud se Severočeši pevně udrží v čele extraligové tabulky až do konce základní části, odměna pro ně může být Prezidentský pohár, který se uděluje za největší počet získaných bodů. Tygři na to zatím myšlenky podle Romana Willa nemají. "Nechci to nijak zakřiknout. Bylo by to hrozně hezké, ale v šatně jsem na toto téma neslyšel ani slovo. Myslím si, že je to dobře, protože je to ještě daleko. Začneme se o tom bavit, pokud budeme první i po posledním zápasu."

Prezidentský pohár není pro liberecké hokejisty neznámým. Základní část extraligy ovládli už čtyřikrát. Hráč s číslem 35 nechválí pouze své spoluhráče, ale také popsal, jaká atmosféra v celém klubu panuje. "Ukazujeme každé utkání a také posledních pár sezón, že to tady funguje a je to tu zdravé. Vnitřek týmu, včetně kustodů, masérů a dalších lidí, funguje na špičkové úrovni. Je to jedno s druhým, pak může být klub úspěšný, pokud jsou všichni na stejné lodi," uzavírá.

V rámci dalšího kola se Bílí Tygři vydají za druhým mužstvem v tabulce, na východ až do Třince. Získají svěřenci Filipa Pešána další body a přiblíží si tak možný zisk Prezidentského poháru? To se dozvíme již 13. února od 17 hodin!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit