Bílí Tygři Liberec

Připíší si Tygři čtvrtou výhru v řadě? V neděli hostí rivala z Mladé Boleslavi

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Po nevydařeném vstupu do extraligové sezony 2018/2019 – dvou porážkách – zaznamenali Bílí Tygři tři výhry v řadě za sebou. O následné prodloužení vítězné série svěřenci Filipa Pešána zabojují v neděli, 30. září, od 16:00 na domácím ledě v derby proti Mladé Boleslavi.

Představení soupeře

Klub BK Mladá Boleslav, založený v roce 1908, působí v Tipsport Extralize od sezony 2014/2015. Jeho největším úspěchem je zde semifinálová účast a konečné čtvrté místo v ročníku 2015/2016.

Domácí halou Středočechů je ŠKO-ENERGO Aréna s kapacitou 4 200 míst. Klubovými barvami jsou pak zelená a bílá.

Hlavním koučem Boleslavi je Vladimír Kýhos, jeho asistenty jsou pak Vladimír Čermák a Boris Žabka. Kapitánské céčko má na drese obránce Jan Hanzlík.

První tři zápasy sezony 2018/2019 zelenobílým vůbec nevyšly. Prohráli totiž postupně s týmy HC Verva Litvínov 3:4, HC Energie Karlovy Vary 0:4 a HC Vítkovice Ridera 1:3.

Bruslaři zabrali až následně v utkání proti HC Kometě Brno. Na ledě favorita soutěže vyhráli 2:0. Dobrou formu si přitom přenesli i do minulého utkání, v němž porazili doma HC Spartu Praha 3:1, a zaznamenali tak druhou výhru po sobě.

„Chtěli jsme navázat na úspěch z Brna, aby si někteří nemysleli, že to byla jenom náhoda. Kluci podali obětavý výkon a plnili si svoje povinnosti,“ uvedl po zápase se Spartou asistent trenéra Čermák.

Na všech třech gólech mladoboleslavských se proti Pražanům podílel útočník Jakub Klepiš (gól, dvě asistence). Výborně pak mužstvu zachytal slovinský brankář Gašper Krošelj, který si připsal celkem 23 úspěšných zákroků.

„Za oba poslední zápasy jsme moc rádi. Pořád existuje ale dost věcí, na kterých musíme zapracovat,“ řekl Klepiš.

Před začátkem šestého kola patří Mladé Boleslavi v tabulce Extraligy deváté místo se ziskem šesti bodů.

Tři výhry v řadě pro Tygry

Jak už bylo uvedeno výše, Tygři se z nevydařeného vstupu do nové extraligové sezony dokázali skvěle vzpamatovat. Po úvodních dvou porážkách totiž zaznamenali tři výhry v řadě. Postupně přitom uspěli na kluzišti Pirátů z Chomutova 3:1, doma proti Ocelářům z Třince 4:1 a na ledě Beranů ze Zlína 7:2.

Na zatím poslední výhře Liberce měl velký podíl útočník Michal Bulíř, který zaznamenal hattrick. Sedmadvacetiletý hokejista je i mimochodem v současné době, ještě společně s Vojtěchem Němcem z týmu HC Škoda Plzeň, s šesti góly nejlepším střelcem soutěže.

„Po dvou gólech jsem si říkal, že by bylo hezké dát po dlouhé době hattrick. Jsem rád, že se to povedlo. Hlavně mám ale také velkou radost, že jsme vyhráli,“ řekl Bulíř.

„Myslím, že jdeme nahoru. Trošku si to sedlo, na což jsme potřebovali pár zápasů. Doufám, že si vítěznou sérii udržíme co nejdéle,“ doplnil ještě.

V posledním zápase šelem byl ale kromě Bulíře hodně vidět také slovenský útočník Libor Hudáček, který si připsal své první dva góly v sezoně. Prosadit se pak ještě ve Zlíně podařilo dalším dvěma forvardům – Marku Kvapilovi a Radanu Lencovi.

Brankář Roman Will zapsal proti Beranům mezi třemi tyčemi druhý start po sobě a celkově čtvrtý v sezoně. Ve zmiňovaném utkání zaznamenal celkem 26 úspěšných zákroků.

Filip Pešán po posledním odehraném zápase

"Pořád se v naší hře objevují prvky lehkovážnosti, což se nám může v dalších kolech a v průběhu celé sezony vymstít. Hráči to také v kabině po utkání ve Zlíně slyšeli. Musíme nadále usilovně pracovat."


Lenc proti svému předchozímu zaměstnavateli

Velmi pikantní utkání čeká v neděli na Lence, který je odchovancem mladoboleslavského hokeje.

„Na vzájemné zápasy s Boleslaví se moc těším. Přeci jen jsem se v minulosti u Středočechů pohyboval kolem áčka nějakých osm let,“ řekl Lenc na jaře, po svém příchodu do Liberce.

„Mezi oběma týmy panuje velká rivalita. Jsem zvědavý a plný očekávání,“ doplnil ještě tehdy.

Sedmadvacetiletý hokejista má v letošní sezoně na svém kontě zatím z pěti zápasů za gól a tři asistence celkem čtyři kanadské body.

Zda-li se Lencovi a Tygrům podaří skolit Mladou Boleslav, na to se přijďte podívat v neděli, 30. září, do Home Credit Areny. Úvodní buly jistě velmi atraktivního utkání bude vhozeno v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 32
Bilance: 18 – 7 – 0 – 0 – 7
Skóre: 98:68

Poslední ostrý vzájemný zápas odehráli Tygři s Boleslaví v neděli, 28. ledna, na ledě ŠKO-ENERGO Arény. Z výhry 3:0 se přitom tehdy radovaly liberecké šelmy.

Oba celky se ale mimochodem také utkaly dvakrát v rámci přípravy před sezonou 2018/2019. V úterý, 7. srpna, vyhrála Boleslav doma 1:0. O dva dny později, tedy ve čtvrtek, 9. srpna, poté ale Tygři oplatili ve své aréně soupeři porážku, když zvítězili 5:4 v prodloužení.

Právě druhé zmiňované utkání si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit