Bílí Tygři Liberec

Příště se musíme víc soustředit na obranu, říká Radan Lenc po obratu Novokuzněcku

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři mají za sebou druhý přípravný duel, v němž dlouho proti Novokuzněcku vedli, jenže nakonec se museli spokojit s porážkou v prodloužení. Všechno zlé je ale pro něco dobré, což potvrdil i útočník Radan Lenc. „Bohužel to nedopadlo dobře. Aspoň nám to ukázalo, kde nás tlačí bota,“ svěřil se po zápase.

Do prvního přátelského utkání se Soligorskem nasadil trenér Patrik Augusta velmi mladé mužstvo. Proti Metallurgu Novokuzněck už měl k dispozici téměř kompletní „A“ tým. Tygři nad ruským soupeřem vedli 2:0 a poté i 3:1, hosté ale otočili skóre a v prodloužení obrat dokonali. I přesto byl souboj ruským celkem hráči velmi vítaným zpestřením přípravy na nadcházející sezónu.

Máte za sebou dlouhou letní přípravu, jaké bylo konečně naskočit do zápasu?
Je to dlouhé. Nějaká modelová střídání hrajeme na tréninku, samozřejmě je ale lepší si odehrát zápas v takovémto režimu než v tom tréninkovém.

Vyrovnané utkání nakonec rozhodlo prodloužení, jak se za zápasem ohlížíš?
Bohužel to nedopadlo dobře. Aspoň nám to ukázalo, kde nás tlačí bota. Opakovaly se tam některé chyby z loňské sezóny, takže teď víme, že jsme je neodstranili. Musíme na tom pracovat.

Co je tedy konkrétně nutno zlepšit?
Myslím, že útok máme dobrý napříč všemi formacemi. Všichni se ale musíme trochu víc soustředit na obranu, abychom zápasy, v nichž vedeme, dotáhli do vítězného konce.

Hráči Benátek si přátelské utkání s Novokuzněckem pochvalovali, jak bys soupeře zhodnotil ty?
Zápas Benátek jsem neviděl. Určitě je to však kvalitní soupeř, kterého jsme silově ani takticky vůbec neznali. Bylo to úplně jiné než s extraligovými týmy. Sice nehrají KHL, svou kvalitu ale mají.

Na střetnutí si našlo cestu zhruba jeden a půl tisíce fanoušků, co jsi říkal na jejich podporu?
Je super, že nás přišli podpořit. Je vidět, že se na hokej těší stejně jako my. Na druhou stranu, když jsem se oblékal na zápas, připadalo mi, jako by to bylo včera, co jsme skončili minulou sezónu. Všichni se těšili a netrpělivě vyhlížíme další utkání.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit