Bílí Tygři Liberec

Proti Kometě jsme si dokázali, že můžeme porazit kohokoliv, velí do finálového boje Filip Pešán

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Úkol do finále je jasný, šelmy se pokusí roztrhat třineckou ocel. V úterý Severočeši absolvovali briefing s novináři a prozradili, jaké panují vyhlídky směrem k vrcholu sezóny. "Postup do finále byl jeden z mých snů. Hrozně se na to těším," neskrývá nadšení Radan Lenc.

Tygři se do bojů o zlaté medaile prokousali potřetí za poslední čtyři roky, rozhodně to ovšem není něco, co by hráčům mohlo nějakým způsobem zevšednět. "Finále je to nejvíc, co si může člověk přát. Jsme natěšení, je to odměna za celou sezónu," potvrzuje Roman Will. "Zároveň si to chceme užít. Nikdy nevíte, kdy se tam znovu dostanete."

Velký Willův kamarád, Radan Lenc, si finále zahraje vůbec poprvé v kariéře! Dalo by se tak říct, že zažije svůj dosavadní vrchol, co se klubové úrovně týče. "Hrozně se těším, už aby to vypuklo," září. "Asi tam nebude větší nervozita, než třeba u čtvrtfinále a semifinále. Je to prostě další těžká série. Budeme makat a bojovat každý zápas," ubezpečuje všechny příznivce talentovaný útočník.

Na druhé straně barikády budou stát třinečtí Oceláři, kteří svoji obrovskou kvalitu potvrzovali po většinu roku. "Bude to těžký soupeř, jako už byla Boleslav nebo Brno. Jsem přesvědčený, že nás čeká dobrá série," hlásí Roman Will. "Třinec má v týmu spoustu šikovných hráčů, jsou silní a bojovní. Hrozně se na to těším, bude to zajímavý souboj. V náš prospěch zas hraje ohromná bojovnost a odhodlanost," velí do boje Radan Lenc.

Předsezónní posila z Mladé Boleslavi zároveň přiznává, že šance na boj o nejvyšší příčky byla jedním z důvodů, proč zvolila příchod pod Ještěd. "Určitě, byl to jeden z mých snů. Rozhodně to nebylo tak, že bych do Liberce šel s tím, že se tu bude hrát finále. Každopádně mě ale lákala zdejší práce, kvalita týmu a celé organizace. Proto jsem se rozhodl pro Liberec, finále je takové plus."

"Proti Ocelářům to bude padesát na padesát"

Jedním z borců, jež by měli stát v čele tygří smečky, je bezesporu zkušený kapitán Petr Jelínek! "Už mám něco za sebou," směje se. "My starší to musíme trošku korigovat, na ledě i v šatně." Nabyté zkušenosti se do podobných sérií pochopitelně nesmírně hodí. "Bude to pro mě samozřejmě malinko lehčí, než když jsem hrál první finále za Slavii. Teď už přemýšlím malinko jinak, pokyvuje Jelínek hlavou. Nervozita tedy před zápasem malinko je, nicméně na ledě to ze mě spadne."

V libereckém kádru se snoubí ostřílení hráči s mladými, kteří toho ještě v takových utkáních nemohou mít příliš za sebou. Útočník s číslem 26 ví, že starší hráči musejí jít příkladem. "Určitě jsme tu od toho, abychom mladším ukázali cestu, kterou se mají vydat. Nemůžeme být rozklepaní," potvrzuje.

Úspěšně zvládnutá série s Kometou byla nejen v médiích často označována za předčasné finále, tím se ale Tygři nemohou nechat unést! "Proti Ocelářům to bude padesát na padesát," uvažuje Petr Jelínek. "Budeme se snažit vyhrát každý zápas. Už teď se soustředíme na ten čtvrteční, který to odstartuje."

Postup do už třetího finále je dalším obrovským úspěchem Filipa Pešána v roli hlavního trenéra. "Od pondělního večera už se připravujeme už konkrétně na Třinec," prozrazuje. "Proti Kometě, což byl extrémně těžký soupeř, jsme si dokázali, že můžeme porazit kohokoliv. Na Třinec se přichystáme jako na každého jiného soupeře. My jsme natolik silný tým, že by se spíš měli Oceláři starat o to, jak porazit nás," dodal kouč šelem sebevědomě na závěr.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit