Bílí Tygři Liberec

Proti úřadujícímu mistrovi! Tygři se představí na horkém brněnském ledě

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po Litvínovu, který Liberečtí rozstříleli pěti góly, přichází další těžká zkouška. Naše mužstvo míří na domácí půdu Komety Brno, kde naposledy vyhrálo před třemi lety. Přeruší nelichotivou sérii?

Zkouška charakteru

Po ne zcela povedeném startu do nového ročníku nabrali Tygři ideální formu a začali stoupat tabulkou vzhůru. Aktuálně se nachází na druhé pozici a na vedoucí Hradec Králové ztrácí pouhé dva body.

Nyní ovšem přichází velmi náročné období. Po úvodních zápasech, v nichž se šelmy utkaly především s týmy z nižších pater tabulky, čeká svěřence trenéra Filipa Pešána těžká zkouška v podobě soupeřů z aktuální extraligové elity.

Za sebou mají již střetnutí s Mountfieldem a Litvínovem, ve kterých vybojovali velmi slušné čtyři body. Obzvlášť výhra 5:0 nad Vervou ukázala, že to ostatní celky nebudou mít s Libercem vůbec jednoduché. Série ale pokračuje, nyní se Severočeši postaví obhájcům titulu z Brna!

Mistrovská kocovina? Nehrozí!

Dvakrát za sebou projít do finále a mít tak nejdelší a nejnáročnější sezónu ze všech? Pro Brno žádný problém. Moravany ani letos mistrovská kocovina nezastihla. Právě naopak, opět patří mezi nejlepší.

Z deseti odehraných duelů prohrála Kometa pouze tři, z toho jeden až po samostatných nájezdech. Byť se nachází na páté příčce, na Tygry ztrácí jediný bod, tudíž bude vzájemný souboj velmi důležitý!

Brněnští si mimochodem dobré výkony schovali také i pro Ligu mistrů. První zápas sice prohráli s běloruským Grodnem, nakonec si ale zajistili postup do vyřazovacích bojů, kam se kromě nich podívá i Plzeň.

Proti hradbě

Jednou. Tolikrát Tygři vyhráli na ledě Komety v posledních deseti utkáních. Navíc až na samostatné nájezdy. Motivace tedy našemu mužstvu nebude chybět, jejich cíl je jasný - dobýt brněnskou pevnost, která je pro ně již delší dobu zapovězena.

Hokejisté z města pod Ještědem se budou jistě spoléhat na zkušeného útočníka Marka Kvapila, jenž je aktuálně nejlepším nahrávačem soutěže a zároveň vede kanadské bodování celé extraligy. Pro něj bude mít střetnutí trochu speciální náboj, neboť s Brnem získal před dvěma lety titul.

Marek Kvapil před utkáním s Brnem:

"Není to tak, že bych se připravoval nějak extra nebo že bych byl namotivovanější nebo nervóznější... Na vzájemný zápas se samozřejmě těším, protože v Brně je vždy super atmosféra. Bude to jistě velmi zajímavý zápas. "


Jak si Tygři povedou v náročném prostředí DRFG arény s ohlušující atmosférou? To se dozvíme od pátečních 18:00! Zápas můžete sledovat na O2TV.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 36
Bilance: 14 – 2 – 0 – 2 – 18
Skóre: 81:106

Poslední vzájemné utkání v Home Credit aréně dopadlo lépe pro Severočechy. Zápas bohatý na góly si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit