Bílí Tygři Liberec

První repríza finále je tu! Spraví si Tygři chuť v Třinci?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Poslední tři duely se libereckým hokejistům nevydařily podle představ. To už je však minulost a tým Patrika Augusty se plně soustředí na úterní souboj se silnými třineckými Oceláři. Úvodní buly padne ve Werk Areně v 17 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Těsné bitvy

Liberečtí hokejisté pojedou do dalekého Třince s jasným cílem - po třech porážkách znovu bodovat. Sezóna se od začátku nese ve znamení těsných zápasů, kde většinou rozhoduje jediný gól. Zatímco v prvních kolech zvládali Bílí Tygři skóre dotlačit na svoji stranu, v posledních třech soubojích se misky vah nakláněly ve prospěch soupeřů.

Nedělní prohrou 1:3 v Olomouci bohužel Severočeši navázali na slabší střeleckou produkci, která je letos zatím provází. Proti Hanákům se prosadil jen kapitán Petr Jelínek, jehož dorážka přinesla teprve čtrnáctý liberecký gól v sezóně. O to víc se náš celek může opřít o kvalitní hru směrem do defenzivy, šestnáct inkasovaných branek patří mezi nejlepší bilance v soutěži!

Hlavní trenér Patrik Augusta se ohlíží za prohrou v Olomouci

„V utkání jsme velice brzo inkasovali, což je zrovna v Olomouci špatný začátek. Vzhledem k našemu rozpoložení a produktivitě, kterou máme v posledních zápasech, to není nic jednoduchého. Snažili jsme se vrátit do utkání, ale minimálně polovinu duelu jsme tahali za kratší konec. Domácí skvěle bránili, byli silnější v soubojích a v momentě, kdy se nám podařilo snížit a znovu jsme se nadechli, tak jsme dostali třetí gól.“


Dobrý vstup úřadujícího mistra

Oceláři v dosavadních sedmi duelech čtyřikrát zvítězili a mají tak na kontě o jednu výhru více než Liberec. Třinecké zápasy jsou přitom o poznání divočejší, Slezané umějí skóre otočit, ale také dobře rozehraný duel prohospodařit. Něco podobného se jim stalo při jejich posledním ligovém vystoupení, když v pátek vedli nad Kladnem 3:1 a měli utkání zdánlivě pod kontrolou. Nakonec však padli v samostatných nájezdech.

Liberecká obrana se bude muset mít na pozoru zejména před tandemem Martin Růžička - Tomáš Marcinko, oba zkušení útočníci mají na kontě devět kanadských bodů. Třinec navíc disponuje aktuálně nejlepšími přesilovými hrami.

Ve Werk Areně se chystá velká hokejová bitva, držte Tygrům palce!

Liberečtí se do Třince vracejí poprvé od loňského finále. Bude se znovu jiskřit?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit