Bílí Tygři Liberec

První utkání je tu! Tygři ve čtvrtek zamíří do Pardubic

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ve čtvrtek čeká naše hráče první přípravný duel. Kombinovaná sestava složená z A-týmu a hráčů Benátek zamíří do Pardubic, kde se utká s místním Dynamem. Jak si Bílí Tygři na úvod sezony povedou?

Zápasová premiéra

Po necelých dvou týdnech na ledě míří Bílí Tygři na východ Čech. V kombinované sestavě se utkají s Pardubicemi, s nimiž v minulé sezoně do posledních kol bojovali o přímý postup do play-off. Nyní se mezi sebou tyto celky střetnou ve zcela jiné situaci. Vzhledem k fázi přípravy je utkání pro hráče především zpestřením a šancí zaujmout trenéry.

Zápas s Dynamem bude pro Tygry prvním z celkem devíti přípravných duelů. Dále se ve čtvrtek 2. srpna představí proti Metallurgu Novokuzněck, v následujícím týdnu sehrají dvojzápas s Mladou Boleslaví, po zápase s Chomutovem zamíří na turnaj Coupes des Baines do Švýcarska a v generálce se utkají znovu s Chomutovem.

Pardubice na startu přípravy

Na rozdíl od Bílých Tygrů vstoupí Pardubice do utkání po teprve čtyřech dnech na ledě. Svěřenci trenéra Miloše Holaně vstoupili do druhé fáze přípravy teprve v pondělí 23. července. Stejně jako Liberečtí chtějí Východočeši v na úvod především zkoušet jednotlivé hráče.

Lukáš Krenželok s pukem na holi

„V úvodních přípravných utkáních nasadíme hlavně hráče na zkoušku, ti zkušenější budou mít spíše volno. Chceme, aby se ukázali ti, kteří jsou noví a ti, kteří bojují o místo v sestavě," prozradil před zápasem pro web pardubického klubu trenér Holaň. A rozhodně má z čeho vybírat. Vždyť v současnosti se Dynamo připravuje hned se šesti formacemi a je tak jasné, že kádr dozná změn.

V novém

V minulých letech oblékal náš tým v období před startem extraligy speciální trikoty určené pro Ligu mistrů, ve zbylých předsezónních duelech pak využíval staré dresy z European Trophy. Letos si však Tygři přichystali pro přípravná utkání zcela novou sadu trikotů.

Pokřtí omlazená sestava Bílých Tygrů nové přípravné dresy vítězně? Zápas v Pardubicích startuje ve čtvrtek v 17:00 v malé hale ČSOB Pojišťovna Arény.

Ševc v pohybu dopředu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit