Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: Nervozita z návratu zpět do Mladé Boleslavi opadla rychle

Date of publication Author Jiří Sameš

Mladá Boleslav/Liberec – K devatenáctému utkání letošní sezony se Bílí Tygři postavili rivalovi z Mladé Boleslavi. V derby však neuspěli a ze ŠKOENERGO Arény si odvezli porážku 2:5. Velmi specifický zápas přitom odehrál útočník Radan Lenc, který se poprvé soutěžně vrátil na místo, kde pro něj vše začalo.

Radan Lenc se v soutěžním zápase proti Mladé Boleslavi už jednou představil. V pátek, 30. září, totiž liberečtí hokejisté přivítali Bruslaře ve své Home Credit Areně. V neděli, 16. listopadu, ovšem sedmadvacetiletý útočník zavítal do Boleslavi - poprvé jako soupeř.

„Před zápasem ve mně malá nervozita z návratu byla. Po pár střídáních to ale všechno opadlo. V Mladé Boleslavi jsem vyrostl, takže mám odtud spoustu vzpomínek. Mrzí mě akorát, že jsme tu dnes nevyhráli,“ řekl Lenc po utkání.

„Boleslavi samozřejmě k výhře gratuluji. Ačkoliv jsme sice z porážky smutní, určitě se z ní nehroutíme. Spíše se z tohoto utkání pokusíme poučit. Bylo tam totiž i pár dobrých věcí. Bohužel jsme ale nevstřelili více gólů, než soupeř,“ doplnil.

Utkání bylo po čtyřiceti minutách zcela otevřené. Tygři sice prohrávali 2:3. Do závěrečného dějství však vstupovali s čerstvými vzpomínkami na skvělý obrat v předchozím zápase se Zlínem.

„Zápas není rozhodnut za žádného stavu. O tom jsme se mohli koneckonců přesvědčit v minulém utkání. Rozhodně nám ale dnes přitížil pátý gól. Boleslav si poté už utkání dokázala pohlídat,“ podotkl Lenc.

Nejpohlednější akcí celého zápasu v Boleslavi byl druhý gól Tygrů, o který se postarala „nová tvář“, útočník Tomáš Filippi. Hokejista, který letošní sezonu zahajoval v dresu Amuru Chabarovsk, přitom těžil ze skvělé přihrávky od Lence.

„Marek Kvapil mi krásně přihrál na tyčku už v první třetině. Zvolil jsem tam střelu bekhendem na šibenici, ale nevyšlo to. Úplně stejná situace poté nastala ve druhé třetině. Řešil jsem ji jinak a padl z toho gól,“ okomentoval Lenc trefu Filippiho.

„Tomáš je velmi kvalitním hokejistou. Určitě k nám skvěle zapadne. Jako lajna jsme společně měli jen jeden trénink. Myslím, že naše spolupráce bude den ode dne lepší,“ doplnil ještě následně Lenc.

Příští utkání Tygři odehrají v neděli, 18. listopadu. Na domácím ledě přivítají od 16:00 tým HC Energie Karlovy Vary.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit