Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: Ohlasy na můj odchod z Boleslavi? Čekal jsem je horší

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Prvního tréninku Tygrů v rámci přípravy na nadcházející sezonu se účastnil rovněž nově příchozí Radan Lenc. Šestadvacetiletý útočník působil od začátku kariéry v dresu hlavního rivala, Mladé Boleslavi. Na vzájemné zápasy proti svému bývalému klubu se už nyní velmi těší.

Jaký byl první trénink? Dostali jste hodně zabrat?
První trénink byl takový zahřívací, abychom si něco neudělali. Většina kluků už na sobě samozřejmě pracuje, protože pauza byla docela dlouhá. Kluci tak už byli v nějakém záběru, ale trénink byl i tak spíše celkově takový seznamovací.

V Mladé Boleslavi byly na tvůj odchod celkem negativní ohlasy. Jak jsi to vnímal?
Víceméně jsem asi čekal, že ohlasy budou spíše negativní. Na druhou stranu jich zase nebylo tolik. Čekal jsem je asi horší, nebo spíš jsem byl připraven na horší variantu. Byly tam i nějaké pozitivní ohlasy, což mě potěšilo. Přeci jen mezi Boleslaví a Libercem panuje velká rivalita velká. Nechtěl jsem ale na to brát úplně ohled. Chtěl jsem se rozhodnout tak, jak to cítím. Chtěl jsem se také posunout dál a já věřím, že jsem na správném místě.

Jak se těšíš na vzájemné zápasy?
Těším se hodně. Po osmi letech v Boleslavi, co jsem se pohyboval kolem áčka, mě čeká takový nějaký první větší střet. Jsem zvědavý a plný očekávání.

Ovlivnil tvé rozhodnutí i Filip Pešán?
Hodně mě oslovilo, když mi řekl, jak se tu pracuje s hráči. Já na sobě rád pracuju, tak i podle toho jsem se rozhodoval. Tady se k té práci s jednotlivými hráči přistupuje důsledně, ať už na ledě, nebo i mimo něj.

Dost komunikujete s Romanem Willem. Probírali jste spolu tvé angažmá zde v Liberci?
Už od prosince jsme se o tom začali hodně bavit. Chtěl jsem nějakou změnu a Liberec se mi líbil, protože je tady dobrý přístup k hráčům, jak jsem říkal. Chtěl jsem udělat všechno pro možnost jít sem.

Jak dlouho a jak dobře se vlastně s Romanem znáte?
Známe se od té doby, co přišel z Plzně do Boleslavi, což může být nějakých jedenáct let. I když odcházel z Boleslavi, nejdříve do juniorky do Ameriky, poté do Colorada, tak jsme zůstali v kontaktu. Hodně jsme se bavili o tom, jak to chodí v Americe. Byli jsme v kontaktu víceméně denně, nebo jsme si každý týden zavolali, napsali. Myslím tedy, že se známe dobře.

Brzy oba plánujete svatbu, je to tak?
Ano. Svatbu jsme chtěli mít nejdřív spolu. Pak jsme si to ale rozmysleli, že bude lepší, když se oba zúčastníme, abychom si to užili dvakrát. Já mám svatbu koncem května, Roman ji má asi dva týdny po mně.

Kdo komu radí při přípravách na svatbu?
Radíme si tak navzájem. Spíše ale všechno necháme na budoucích manželkách. (úsměv)

Liberec hrál uplynulou sezonu čtvrtfinále, předtím získal titul a stříbro. Přilákala tě sem vidina návratu klubu zpět do vyšších pater?
Nemůžu říct, že mě tohle úplně přilákalo. I když to v Boleslavi loni nevyšlo, vždy se chce hrát play-off. Jak jsem říkal, rozhodující byla asi práce s hráči a práce na individuálních dovednostech, které nás můžou posunout.

Co říkáš na tvořící se liberecký tým?
Sledoval jsem jen jména. Myslím ale, že tým, který se skládá, má určitě kvalitu. Každý hráč, který sem přijde, by měl mít nějaké místo nebo nějakou svou vizi, do které zapadne.

Radan Lenc odpovídá na dotazy novinářů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit