Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: V Boleslavi jsem vyrostl, ale teď jsem hráčem Liberce a chci vyhrávat každý zápas

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec – Bílí Tygři aktuálně prožívají vítězství za vítězstvím. Další se potvrdilo v neděli 30. září na domácím ledě proti Mladé Boleslavi. Svému rivalovi Liberečtí naložili osm branek a tím je zapečetěna zároveň šestnáctá domácí výhra v řadě proti tomuto soupeři. Gólových střelců bylo mnoho, jedním z nich byl také Radan Lenc, bývalý útočník právě Bruslařů. „Každou přípravu na zápas děláme na sto procent a vyplácí se to,“ řekl jako autor jedné branky a asistence.

Dnešní vysoké vítězství pro tebe bylo zajímavé hlavně tím, že bylo proti tvému bývalému klubu, kde jsi strávil včetně juniorských sezón deset let. Jak jsi to všechno prožíval?
V Boleslavi jsem vyrostl, takže na ni mám velkou vzpomínku, ale teď jsem hráčem Liberce a chci vyhrávat každý zápas v jejich dresu. Tento zápas byl pro mě samozřejmě specifický, ale od začátku jsem ho chtěl vyhrát a jsem rád, že se to povedlo.

Za stavu 1:1 jsi předvedl velmi pěknou přihrávku před bránu na volného Bulíře. Byl to ten klíčový okamžik, kdy se to zlomilo?
Jsem rád, že to tam Buldovi spadlo, ten má aktuálně „velkou střeleckou“ (úsměv). Trošku jsem využil zaváhání dvou beků a Bulda se tam objevil sám, tak jsem mu bez zaváhání přihrál.

Nakonec ses branky dočkal i ty!
Bylo štěstí, že jsem trefil jednoho z blokujících hráčů a potom to dorazil. Byl to takový šťastný gól, ale počítá se, takže jsem rád.

Jak jsi se vůbec po vsítění gólu cítil? Nebylo to pro tebe vnitřně nepříjemné?
Samozřejmě jsem byl moc rád, že jsem dal gól, ale zároveň jsem tam nechtěl dělat nějaká ohromná oslavná gesta. Myslím si, že by se to moc neslušelo.

Po zápase při podávání rukou jsi se nejdéle zastavil s Pavlem Musilem, se kterým jsi strávil nějaký ten čas i v jednom útoku. Co jste si řekli?
Hráli jsme spolu dost dlouhou dobu. Na konci jsme si akorát řekli, že si musíme zavolat a sejít se na nějakou tu „grilovačku“ (úsměv). Hlavně jsme si popřáli, ať se daří.

Pro vás, Tygry, je toto vítězství rovněž čtvrté v řadě, takže jaká je nálada v kabině?
Nálada je samozřejmě dobrá, ale to nemusí být všechno. Chceme se soustředit na každý zápas a sbírat co nejvíce bodů. Zatím se nám to daří a pracujeme na tom, aby nám to vydrželo co nejdéle. Každou přípravu na zápas děláme na sto procent a vyplácí se to.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit