Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc o utkání se Zlínem: Bylo to vyrovnané, rozhodl důraz před bránou

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Vladimír Vykoukal

Liberec - Bojovné utkání se Zlínem nakonec body nepřineslo. V dramatickém závěru Berani otočili vývoj zápasu a z města pod Ještědem si odvezli tři body. „Rozhodlo to, že Zlínští víc bojovali a za vítězstvím si šli víc než my. Mrzí nás, že jsme přerušili vítěznou šňůru. Chtěli jsme navázat na výhru z Třince,“ vypověděl Jakub Valský.

Bílí Tygři teprve počtvrté v sezóně neuspěli na domácím ledě, když podlehli Zlínu 2:3. Liberečtí se dostali poměrně rychle do vedení, jenže Berani ve druhé třetině vyrovnali. V úvodu závěrečného dějství sice vstřelil druhou branku šelem Radan Lenc, modrožlutí se ale nevzdali a v posledních pěti minutách otočili stav zápasu.

„Těžko se mi to hodnotí, byl to těžký duel. Když si vybavím branky, které jsme dostali, tak rozhodl důraz Zlína a naopak náš nedůraz v předbrankovém prostoru. Na konci jsme si špatně rozebrali hráče a dostali jsme kvůli tomu dva góly. Gratuluji Zlínu k výhře a my se musíme připravit na další utkání, které je již v neděli,“ svěřil se po utkání Radan Lenc.

Duel s Moravany přinesl vyrovnanou bitvu, vždyť oběma mužstvům jde v aktuální situaci o hodně. Tygři si potřebují upevnit první příčku v tabulce, Berani oproti tomu bojují o desáté místo, které jako poslední zaručuje postup do vyřazovacích bojů. „Zlínští více bojovali a za vítězstvím si šli víc než my. Mrzí nás, že jsme přerušili vítěznou šňůru. Chtěli jsme navázat na výhru z Třince, což se nám bohužel nepodařilo,“ smutnil Jakub Valský.

Oba týmy měly na své straně nemálo gólových příležitostí, včetně několika tyček, které zvonili na obou stranách. O jednu trefu byl však nakonec šťastnější hostující celek. „Gólů mohlo být rozhodně více, Zlín měl ale také spoustu šancí a díky Romanu Willovi to bylo dlouho nerozhodně. Podle mě to byl vyrovnaný zápas a rozhodl důraz před bránou,“ hodnotil dále střetnutí střelec druhé branky šelem, Radan Lenc.

Zápasy rozhodují přesilové hry, což se potvrdilo i tentokrát. Ševci minutu a půl před závěrečnou sirénou proměnili početní výhodu a vedení si již pohlídali. „Soupeř si vytvářel dobré šance. Holt využili přesilovku, my nějakou ovšem mohli využít taky. Bohužel se tak nestalo a Zlín to tam dotlačil,“ vypověděla liberecká pětadvacítka. „Hodně jsme byli vylučovaní, hlavně ve třetí třetině, což se nám pak v závěru vymstilo. To musíme do dalších kol zlepšit,“ přitakával Jakub Valský.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána mají nyní pouze jednodenní přestávku, neboť je v neděli čeká další náročné střetnutí, konkrétně na ledě Mladé Boleslavi. „Připravíme se na ni jako na každý jiný tým, pustíme si video a určíme si taktiku. Bude to těžký zápas, ale snad se nám ho podaří vyhrát,“ řekla na závěr liberecká jednasedmdesátka.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit