Bílí Tygři Liberec

Radegast index: Kdo převzal žezlo po Výtiskovi?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Ukazatel zvaný Radegast index oceňuje pravé hokejové válečníky. V liberecké kabině „tvrďákům“ dlouho kraloval Jan Výtisk, ten ale odešel do Vítkovic, a tak letos v populární statistice mnohem více vynikají další Tygři.

Radegast index a Bílí Tygři – to zkrátka jde dohromady. Jako první z libereckého týmu nasadil na svou hlavu populární zelenou helmu v září 2014 obránce Martin Škoula, po jeho předčasném konci v týmu ho už vystřídal kapitán Jan Výtisk.

První triumf si vousatý zadák připsal v listopadu sezóny 2014/2015, v konečném pořadí v témže roce pak slavil celkové třetí místo. V minulém ročníku už Výtisk psal dějiny. V září sice na první místo nedosáhl, v říjnu už ale dominoval, na což dokázal navázat i v únoru a březnu. Celkově kapitán pozdějšího zlatého výběru nedal nikomu šanci, s počtem 314 bodů opanoval pořadí statistiky a vytvořil nové maximum Radegast indexu. Pozápasová děkovačka

A kdo že tedy převzal žezlo v liberecké kabině po odchodu Jana Výtiska? Asi není žádným překvapením, že v probíhající sezóně má nejvíce RI bodů, konkrétně 136, Lukáš Derner. Nejdéle sloužící hráč z aktuálního výběru plnil v minulých letech pozici dvojky hned za Výtiskem, a tak není překvapením, že se letos posunul na jeho místo.

V Radegast indexu se sčítá počet zblokovaných střel, hitů a také hodnocení +/-. Derner má nejvyšší čísla v prvních dvou herních aspektech. Na jeho výstroji skončilo letos 41 střel, přesných zásahů protihráčů pak přidal ještě o sedm více.

Nadvládu beka s číslem 17 trochu narušuje kolega z obrany Radim Šimek, který má z Tygrů nejlepší účast při vstřelených/obdržených brankách na ledě (+20) a zároveň je nejbližším Dernerovým pronásledovatelem. Pyšní se ziskem 117 bodů, těsně před prahem stobodové hranice pak čeká třetí nejlepší Tygr Ondřej Vitásek. Pozápasová děkovačka

I letos má extraliga jasného krále. Jan Výtisk po přestupu do Vítkovic nezahálí a dál má ve své oblíbené statistice bezkonkurenčně nejlepší skóre. S momentálním ziskem 328 bodů už dokonce překonal svůj loňský rekord a zajímavé je, že nasbíral skoro dvakrát tolik bodů, co druhý nejlepší Michal Gulaši (179).

Věřme, že bývalému libereckému kapitánovi budou šlapat na paty hlavně jeho bývalí spoluhráči a že uvidíme zelenou helmu brzy opět pod Ještědem! Pozápasová děkovačka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit