Bílí Tygři Liberec

Radegast index: Kdo vládne libereckým tvrďákům?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Stále populárnější statistika Radegast index oceňuje pravé hokejové válečníky a při pohledu na ni musí být liberečtí příznivci na své tvrďáky náležitě hrdí. Magickou hranici sta bodů letos pokořili hned tři Tygři.

Bílí Tygři a Radegast index - to jde dohromady. Už v sezóně 2014/2015, kdy byl ještě ukazatel hokejové obětavosti doslova v plenkách, si jako první Tygr nasadil na hlavu zelenou helmu Martin Škoula. Následovala dlouhá hegemonie Jana Výtiska, který se pro Radegast index zjevně narodil.

Po odchodu kapitána mistrů z jara 2016 se libereckou jedničkou na dlouhou dobu stal Lukáš Derner, jenž se od samotných počátků Radegast indexu řadil k největším esům celé soutěže. Není tak vůbec žádným překvapením, že Lukáš mezi elitní tygří trojkou neschází ani letos.

Vůbec ten nejhodnotnější výkon z libereckých řad má však na svědomí někdo úplně jiný. Ladislav Šmíd nasbíral v celé sezóně krásných 112 bodů, tedy o deset více než Derner, a stal se tak králem tygřích válečníků. Mezi něj a Dernera se ještě vklínil Roman Graborenko se 108 body.

Lukáš Derner si lehá do přihrávky

Zajímavé je, že každý ze zmíněné trojice dospěl k pokoření stobodové hranice jinou cestou. Šmídovi, podobně jako kdysi Výtiskovi, přiskakovaly body především za zblokované střely. Těch bylo neuvěřitelných 81!

Druhý nejlepší blokař Graborenko sice zaostal o téměř třicet ran, o to více ale vynikal ve zbylých dvou parametrech, které Radegast index sleduje. Zatímco Šmíd ve statistice +/- získal jen dva plusové body, vytáhlý Bělorus se může pyšnit bilancí +13 a k tomu měl i více bodyčeků.

Nejlépe trefujícím hráčem však byl jeho nejčastější kolega z obranného páru Lukáš Derner. Jako již tradičně! Zkušený zadák zaznamenal během 47 zápasů základní části stejný počet hitů a svého parťáka nakonec se skóre +15 porazil i ve statistice pravdy. K obhajobě prvenství v libereckém indexu mu patrně scházely zblokované střely.

Věřme, že se libereckým hráčům v soutěži o populární zelenou helmu bude dařit i nadále a že si ji někdo z Tygrů bude moct třeba i nasadit na hlavu.

Roman Graborenko na trestné lavici

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit