Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek ozdobil svůj druhý zápas v NHL premiérovým bodem!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Dva zápasy, dvě výhry. Taková je zatím bilance San Jose Sharks s Radimem Šimkem v sestavě. Své druhé utkání v nejprestižnější hokejové lize světa si Šimek připsal v noci na čtvrtek, kdy jeho Sharks porazili Carolinu 5:1. A exliberecký bek se zaskvěl premiérovým bodem!

Zatímco loňskou sezonu strávil na farmě, letos už je Radim Šimek naplno členem kádru Žraloků. Na svůj debut však dlouho čekal pouze na tribuně. Až v noci z neděle na pondělí se dočkal a naskočil v modrobílých barvách do zápasu na ledě Montrealu a pomohl svému týmu přerušit čtyřzápasovou sérii porážek, když Sharks zvítězili 3:1.

V noci na čtvrtek si pro změnu odbyl svou premiéru před domácími fanoušky. A znovu to bylo po boku Brenta Burnse, jednoho z nejuznávanějších obránců současnosti a držitele James Norris Memorial Trophy pro nejlepšího beka NHL za sezonu 2016/17.

Celkem strávil Šimek v utkání na ledě 15 minut a 44 sekund a znovu se prezentoval skvělým výkonem. Ten navíc vyšperkoval v 29. minutě také svým premiérovým bodem v NHL. Joe Thornton našel českého beka osamoceného na modré čáře, Šimek nahodil puk na branku a po teči Tima Meiera zapadl kotouč do sítě. Benátecký odchovanec si tak do statistik zapsal první asistenci.

Prohlédněte si video premiérového bodu Radima Šimka v NHL!

Tygří obránce tak udělal další výrazný krok k tomu, aby se základní sestavě Žraloků udržel. Dostane šanci také v následujícím zápase? Ten Sharks sehrají v noci z pátka na sobotu na ledě Dallasu. Podaří se San Jose s Šimkem v sestavě zvítězit i potřetí v řadě?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit