Bílí Tygři Liberec

Realizační tým Bílých Tygrů zůstává ve stejném složení

Date of publication Author Klub

Liberec Po novém kontraktu pro hlavního kouče A týmu Bílých Tygrů Patrika Augustu bylo potvrzeno i složení kompletního realizačního týmu. To zůstává v nezměněné podobě, jako v uplynulé sezóně. Asistentem Patrika Augusty je opět Jiří Kudrna a trenérský kvintet doplňuje trenér brankářů Martin Láska, videokouč Aleš Vladyka a kondiční trenér Aleš Pařez.

Zatímco Jiří Kudrna vyhlíží svou druhou sezónu na lavičce libereckého hlavního týmu, pro Aleše Vladyku a Martina Lásku se bude jednat už o osmý extraligový ročník u Bílých Tygrů.

V stejném složení pokračuje u hlavního mužstva Bílých Tygrů i podpůrný realizační tým.
Tomáš Krupka – vedoucí týmu
MUDr. Roman Mizera, Mudr. Dušan Morman – lékaři
Jana Šťastná, Vít Jančařík – fyzioterapeuti
Jan Plodek, Aleš Vála – kustodi
Jan a David Morkesovi - analytici

Vyjádření hlavního trenéra Patrika Augusty:

„U Bílých Tygrů se už několik let sází na výrazně týmovou spolupráci, a to jak na ledě, tak na lavičce. Společně vyhráváme a společně prohráváme. Proto jsem rád, že pokračujeme ve stejném složení. Moji kolegové vytvářejí výraznou podporu mně i hráčům nejen ve svých oborech, ale i v rámci dalšího servisu a konzultací. V nové sezóně chceme rozhodně navázat na rozdělanou práci z přerušeného extraligového ročníku.“



Vyjádření Generálního manažera Ctibora Jecha:

„Pro složení trenérského realizačního týmu jsme nechali hlavní slovo Patriku Augustovi, protože se jedná o pracovní skupinu, kterou řídí a je s ní úzce spojený. Vedení klubu jeho volbu plně podporuje, má ve všechny členy realizačního týmu důvěru a vidí v tomto kroku zajištění kontinuity úspěšné práce z posledních několika sezón.“


Profil Jiřího Kudrny
Svou hokejovou kariéru začínal v rodném Písku, kde se přes mládežnické kategorie dostal až do A-týmu, ve kterém debutoval v sezoně 1994-95. Po šesti sezonách na jihu Čech se před sezonou 2000-01 přestěhoval do Podještědí, aby pomohl stále ambicióznějším Bílým Tygrům Liberec k postupu do extraligy. To se v úvodní sezoně ještě nepovedlo, ale na jaře 2002 už mladý forvard s Tygry slavil postup mezi elitu. První a zároveň jedinou extraligovou sezonu tak odehrál v Liberci hned v následujícím ročníku, když ve 48 utkáních posbíral 17 bodů.
Jeho další kariérní kroky směřovaly do Ústí nad Labem, kde strávil čtyři roky. Dvakrát přitom s týmem slavil vítězství ve druhé nejvyšší soutěži, v jeho poslední sezoně ve Slovanu navíc podruhé zažil postup do extraligy. Kudrna dále prožil jednoleté angažmá v Mostě, dva roky odehrál v Benátkách nad Jizerou, než se na závěr hráčské kariéry vrátil do rodného Písku.
Už v ročníku 2012-13 působil v Písku jako hrající asistent trenéra, pak se už ale natrvalo přesunul do Liberce, kde začínal trénovat u těch nejmenších. Před sezonou 2017-18 kývl na nabídku Benátek nad Jizerou, kde byl dva roky jako hlavní kouč prvoligové farmy Bílých Tygrů. V květnu 2019 se v hierarchii organizace posunul na post asistenta trenéra A-týmu Bílých Tygrů, kde působí doposud.

Profil Martina Lásky
Liberecký odchovanec Martin Láska hájil liberecké brankoviště ve všech mládežnických kategoriích. V roce 2001 se jako člen reprezentačního výběru do 18 let zúčastnil světvého šampionátu ve Finsku, kde skončila Česká republika čtvrtá. Poté však dal přednost studiu.
Je absolventem FTVS Univerzity Karlovy v Praze, kterou zakončil v roce 2009. Tou dobou již sbíral trenérské zkušenosti v pražské Spartě, kde působil jako trenér brankářů a mládežnický kouč. V sezoně 2009/10 byl trenérem brankářů v NSWC (North Shore Winter Club) Vancouver a následně se roku 2010 stal mládežnickým trenérem Bílých Tygrů Liberec.
Ve své trenérské kariéře postupoval dále, až se v sezoně 2013/14 stal trenérem gólmanů tygřího A-týmu. Ve stejném roce také zastával stejnou funkci u reprezentační osmnáctky. A posléze dvacítky.
Pod rukama mu v Liberci prošli mimo jiné dva brankáři draftovaní do NHL, Vítek Vaněček a Aleš Stezka. Úspěchů dosáhl i s reprezentací, když v ročníku 2013/14 bral stříbrnou medaili na MS a bronzovou na Memoriálu Ivana Hlinky, na stejném turnaji pak o rok později přidal také stříbro.

Profil Aleše Pařeze
Aleš Pařez začínal s hokejem v rodném Nymburce. Už ve 14 letech ale odešel do zámoří, kde postupně oblékal dresy celků amerických juniorských soutěží – Chicago Steel, University of Alaska-Anchorage, Manchester Phoenix, Milton Keynes Lightning. Patřil k výrazným talentům českého hokeje, ale kvůli vážnému zranění ramene musel hokejovou kariéru předčasně ukončit.
Od roku 2012 se Aleš Pařez plně věnuje výcviku a tréninku vrcholových sportovců (stejně jako široké veřejnosti), kteří chtějí zvýšit svou výkonnost a zároveň snížit bolest těla a četnost zranění. Mezi jeho klienty patří například hokejisté David Pastrňák, Martin Ševc nebo Jakub Vrána.
Stále populárnější kondiční kouč si i nadále doplňuje své vzdělání v institutu HHP, jehož zakladatelem je uznávaný americký fyzioterapeut Paul Chek. Od května 2015 je Aleš Pařez členem realizačního týmu Bílých Tygrů Liberec a zároveň pomáhá i s kondiční přípravou Benátek nad Jizerou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit