Bílí Tygři Liberec

Rekordman Bulíř: Vedení 2:0 nic neznamená, musíme pokračovat v naší hře

Date of publication Author Martin Pacák

Praha/Liberec - Severočeši si připisují i druhé semifinálové vítězství a pod Ještěd se budou vracet s náskokem 2:0 v sérii. Tučným písmem se pod to podepsal také dvougólový Michal Bulíř. Ten využil dvě přesilovky, díky čemuž se navíc stal historicky nejlepším střelcem Bílých Tygrů v play off. „Pořád je to Sparta a nic není vyhrané,“ varoval před návratem na domácí led.

Vedete 2:0 na zápasy. Lepší začátek byste si představili jen těžko, že?
Přesně tak, kdyby mi to někdo řekl před sérií, bral bych to všemi deseti. Myslím si, že máme dobrou pozici před domácími duely, na druhou stranu bych to nerad přeceňoval, hrajeme přece jen proti Spartě. Vedení 2:0 nic neznamená, musíme nadále hrát to, co jsme hráli zde.

Jak bys popsal váš herní projev z dvojutkání v Praze?
Měli jsme v obou případech kvalitní přípravu, na ledě se to posléze projevilo. Každý věděl, co má dělat i jaká je jeho role. Zapadlo to do sebe, předvedli jsme týmový výkon a díky našemu odhodlání jsme obě klání zvládli.

V závěru jste oplývali dobrým pohybem a energií, působili jste hladově...
Rozhodně. Sebevědomí se zvedá, a to nejen jednotlivě, ale všem. Ať zblokovaná střela v oslabení nebo třeba přesilovkový gól, nakopne vás to. Je to poté znát a myslím, že jsme sparťany v závěru už k ničemu příliš nepustili.

Tvá úvodní přesilovková trefa byla secvičená, nebo to byla improvizace?
Vyplynulo to ze hry. Říkali jsme si, že musíme být každý na své pozici. Jak to vznikne, tak to vznikne... Věřím, že všichni tu jsou kvalitní hráči, tentokrát to vyšlo zkrátka takhle. Radan Lenc mi krásně nahrál a já dal gól.

Michal Bulíř se raduje z úvodní trefy

Alexander Salák často vyjíždí daleko z brankoviště, právě jako při tvém zásahu. Připravovali jste se na to?
Ano. Máme natolik kvalitní realizační tým, že přesně takové drobnosti si rozebíráme. Mohou rozhodovat, což se ostatně ukázalo. Jsem rád, že to takto funguje.

Nyní bude důležité se do Liberce vrátit s pokorou, že?
Přesně, pořád je to Sparta a nic není vyhrané. 2:0 nic neznamená, hraje se na čtyři vítězné zápasy. Musíme být připraveni a nepodcenit žádné detaily, pak budeme mít velkou šanci uspět.

Jak se ti spolupracuje s Adamem Najmanem v lajně? Zažívá zatím skvělé play off z osobního hlediska...
Je na svůj věk velmi kvalitní hráč. Stouplo mu hodně sebevědomí a je to na ledě vidět, nebojí se udělat něco navíc. Zapadá k nám kombinačně úžasně, ale sedlo si to celé a pomáháme si navzájem. Za mě může být jednou hodně vysoko, pokud bude takto pokračovat nadále.

Co očekáváš od návratu pod Ještěd, změní se něco?
Celkově by to mohlo být jiné, u nás máme totiž širší hřiště, než je tady na Spartě. Mohlo by tam být více kombinace a hokejovosti, ovšem osobní souboje a boj o každý centimetr ledu asi zůstanou.

Svým druhým gólem jsi překonal rekord Petra Nedvěda v počtu branek play off za Tygry, máš jich už 22. Věděl jsi o tom?
Je to pro mě novinka, takže úplně nevím, co na to říct (úsměv). Jsem za to rád, Petr byl hráč těžkého kalibru. Je to čest, něco takového dokázat. Není ale konec a doufám, že ještě nějaké branky přidám a pomůžu tím týmu.

Michal Bulíř při útočném výpadu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit