Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U16 s Hujerem a Trundou v sestavě třikrát přehrála Švýcarsko

Date of publication Author Ondřej Belák

Monthey/Liberec - To by šlo! Čeští mladíci vyšli ze trojzápasu se Švýcary suverénně a nechyběli u toho ani Tygři. Jakub Hujer si připsal skvělé čtyři body za bilanci 2+2, kapitán libereckého dorostu, Tomáš Trunda, přihrál na jednu branku. Na vše z lavičky dohlížel Richard Lobo, který kromě vedení tygří sedmnáctky zastává taktéž post asistenta u reprezentace do 16 let.

První zápas byl nejvyrovnanější. Češi disponovali herní převahou, tu však trošku devalvovala častá vyloučení, kterých bylo hned osm. Domácí se dostali do vedení, které jim i díky Jakubu Hujerovi a jeho trefě příliš dlouho nevydrželo. Naši mladíci zvítězili 4:2, Tomáš Trunda si připsal asistenci. „Kluci byli v prvním střetnutí malinko nervózní. Sice jsme vyhráli, ale je v nich daleko víc, jenom to ze sebe musí dostat," pravil asistent trenéra Petra Hakena, Radek Philipp.

A měl pravdu! V dalším duelu už byli hráči se lvem na prsou mnohem dominantnější. Hned po necelých pěti minutách se ujali vedení a do závěrečné sirény jej navýšili až na 6:0! Jakub Hujer se prezentoval vstřelenou brankou a asistencí, Štěpán Maleček při své reprezentační premiéře vyčapal nulu. Utkání tentokrát hodnotil Richard Lobo: „Zlepšili jsme se v soustředění a celkově v přístupu k zápasu. Byli jsme zodpovědní, protože jsme celých šedesát minut vydrželi hrát nehledě na výsledek přesně to, co jsme si řekli. Musíme všechny pochválit!"

Češi se v Monthey řídili heslem "Do třetice všeho dobrého" a v klidu zvládli také poslední mač. Maleček při výhře 4:0 znovu neinkasoval, má tak v reprezentaci nevídanou bilanci dvou startů a žádného obdrženého gólu. Jakub Hujer uzavřel svůj bodový účet ještě jednou asistencí. Naše šestnáctka tedy Švýcary smetla celkovým skóre 14:2! Celému týmu gratulujeme a přejeme další úspěchy na mezinárodním poli.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit