Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U18 půjde na Rusko s trojnásobným libereckým zastoupením!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Národní výběr do 18 let čeká náročná prověrka! V rozmezí 10.-12. října totiž v Příbrami sehraje hned tři utkání proti Rusku. Chybět by u toho neměla trojice šelem ve složení Jan Hampl - Filip Kovář - Vojtěch Jiruš. Mezi náhradníky je navíc připraven brankář Pavel Čajan.

Pravidelný mládežnický reprezentant Jan Hampl už v této sezóně konstantně ochutnává Chance ligu. V dresu Benátek letos důrazný bek odehrál už šest střetnutí, pětkrát navíc nastoupil také za libereckou juniorku. V české reprezentaci má za sebou už 43 zápasů!

Dalším nominovaným obráncem, který se nezdráhá podpořit ofenzivu, je Filip Kovář. Ten si druhou nejvyšší soutěž zkusil již ve svých šestnácti letech, za farmu extraligového Liberce nyní navíc začíná nastupovat pravidelněji. V aktuální sezóně si v Chance lize drží kladnou bilanci účasti na ledě a v juniorské soutěži se může pyšnit skvostným průměrem bodu na zápas!

Útočnické řemeslo zastává mezi nominovanými Tygry Vojtěch Jiruš. Talentovaný forvard prožil skvělý loňský rok, když v extralize juniorů zaznamenal 31 bodů ve 41 duelech. Letos se již vyšvihl do Benátek nad Jizerou, kde pod vedením svého otce sbírá prví zkušenosti s dospělým hokejem.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík (Třinec), Oldřich Cichoň (Sparta Praha).

Obránci:

Jan Hampl, Filip Kovář (oba Liberec), Marek Bláha, Michael Krutil (oba Sparta Praha), Vladimír Kremláček (Plzeň), Michal Hrádek (Pardubice), Jakub Naar (Hradec Králové), Tadeáš Talafa (Zlín).

Útočníci:

Vojtěch Jiruš (Liberec), Lukáš Stehlík (Litvínov), Tomáš Chlubna (Jihlava), Joshua James Mácha, Daniel Ministr (oba Olomouc), Josef Koláček, Stanislav Vrhel (oba Chomutov), Josef Slavíček (Sparta Praha), Sebastián Malát, Jan Slanina (oba Plzeň), Michal Rouha (Pardubice).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit